DOF Nyheder

do-f.dk
 1. Skærtorsdag tager flere end 1800 løbere hul på det traditionsrige Påskeløb, der i år løbes i Nr. Vosborg, Sdr. Vosborg og Stråsø med Herning OK og Vestjysk Orienteringsklub som arrangør.

  Og for arrangørerne har planlægningen af tredje etape i Stråsø været særlig, fordi et hold forskere tidligere på året opdagede et ulvepar, der potentielt kunne yngle i løbet af foråret.

  Derfor har arrangørerne været i tæt dialog med Naturstyrelsen Vestjylland om at tilpasse banerne på tredje etape til et mindre område af Stråsø, så både dyr og mennesker kunne færdes i plantagen uden problemer.

  Naturstyrelsen skriver på sin hjemmeside om forløbet

  Du finder 2019-udgaven af Påskeløbets hjemmeside her.

 2. I slutningen af juli bliver Viborg centrum for MTBO'ere fra hele verden, når både VM og Junior-VM køres i dagene 28. juli - 3.august.

  Og der er gode muligheder for både at følge mesterskaberne på nærmeste hold og samtidig få kørt en masse fed MTBO i løbet af ugen til publikumsløbene Viborg MTBO 6-days.

  Fire af løbene køres på i VM-terrænet umiddelbart efter VM-løbene - og det betyder som bekendt nytegnede VM-kort og meget erfarne banelæggere.

  Tilmelding til Viborg MTBO 6-days foregår via http://my2.raceresult.com/120892/info?lang=dk - og altså ikke O-service.

  Der er tilmeldings- og betalingsfrist d. 21. juni, men hvis du er hurtigt ude og klarer detaljerne senest 24. maj er der omkring 20 procent af spare. Der er også mulighed for at tilmelde sig enkelte af løbene.

  Hjemmesiden for hele arrangementet finder du her.

   

 3. MTBO Camp

   

  Det er i skrivende stund godt 3 måneder til det brager løs ved et af årets absolutte højdepunkter på den internationale MTBO kalender. I slutningen af juli går startskuddet for MTBO VM for senior og junior som i 2019 afholdes i og omkring Viborg. Som et led i forberedelserne hen imod mesterskaberne er der trommet sammen til en omfattende træningslejr hen over påskeugen i Viborg og omegn. Her foregår den 14 udgave af den danske MTBO Camp, som har været afholdt i alle år siden præmieren i 2006 og som denne gang lokker med løb og teknisk træning i super VM relevante terræner.

  Som et nyt tiltag i år er der også åbnet for en pre-MTBO Camp som byder på yderligere 4 dage med træninger udelukkende forbeholdt landsholdsryttere fra de tilmeldte nationer i dagene op til den egentlige Camp. Umiddelbart opstod idéen om at afholde pre-Camp fra arrangørens side som et resultat af at flere af de tunge nationer normalt har nationale arrangementer i påskedagene som deres ryttere forventes at deltage i. Dette ville gøre at flere af landenes landsholdsryttere på papiret ville være forhindrede i at deltage i selve MTBO Camp’en og dermed stå med knapt så gode kort på hånden under det kommende VM. Arrangørholdet havde et ønske om at gøre hvad de kunne for at skabe fair konkurrencevilkår til VM og besluttede at lægge en ekstra indsats for at tilbyde alle nationer optimale betingelser for at stå med gode erfaringer til sommerens mesterskaber og idéen med de ekstra træningsdage var dermed født. De danske landsholdsryttere er i øvrigt kraftigt involverede i afviklingen af pre-Camp hvor de blandt andet står for banelægning, postudsætning, køkkentjanser og andet forefaldende arbejde, så der bliver rigeligt at se til for dem alle i løbet af påskeugen.

  Selve MTBO Camp er åben for alle på tværs af alder og erfaringsniveau og plejer også at være et tilløbsstykke for andre dedikerede MTBO’ere. Der er i år sat en maksimum grænse for deltagerantallet på omkring 300 ryttere til årets Camp. Det var der mange som tidligt havde bidt mærke i og det var med at være hurtig ved tasterne hvis man skulle sikre sig en plads på deltagerlisten som blev fuldtegnet allerede et par uger efter at tilmeldingen åbnede.

  Der er blandt ledere og ryttere bred enighed om at påsken og dermed pre-Camp og MTBO Camp rammer godt i sæsonforberedelserne i år. Landstræner Lasse Brun Pedersen uddyber at den kommende periode ligger perfekt mht. forberedelsen til VM. De danske landsholdsryttere ankommer med en solid fysisk vintertræning i bagagen og får her mulighed for at få mange timers intensiv træning på kort på et godt tidspunkt inden sæsonstart, hvor der efterfølgende er tid til at få rettet ind efter behov inden Senior EM (og første World Cup afdeling) i Polen i juni og det efterfølgende VM. Og man må sige at arrangørerne har ramt plet med deres tilgang. Event Director for MTBO Camp Bjarne Hoffmann melder om at setup’et har været et sandt tilløbsstykke for mange landsholdsryttere fra flere nationer som noget overvældende har sagt pænt ja tak og tager den fulde pakke med både pre-Camp og Camp.  Der er således for en stor del af den absolutte verdenselite lagt op til træninger af høj kvalitet 9 fulde dage i træk, de fleste dage med 2 pas hver dag.

  Ud over at byde på de bedst mulige forberedelser i VM relevant terræn, kan deltagerne i Camp arrangementerne også se frem til at stifte bekendtskab med samme stævnecenter og indlogering som skal benyttes i VM dagene. Derudover byder MTBO Camp’en også på løb med baner lagt af hhv. Bjarke Refslund og Erik Skovgaard Knudsen, som begge er at finde som banelæggere ved årets VM. Og så har VM korttegner Erik Flarup også været med inde over fremstilling af kortmaterialet som benyttes til Camp’en. Der er dermed lagt op til en ramme som over hele paletten giver mulighed for optimale VM forberedelser og en ramme som giver de bedste forudsætninger for fair play på tværs af landegrænser når det går løs i juli.

  Slutteligt skal det også nævnes at 2 af løbene under MTBO Camp indgår i årets udgave af Young Guns World Series, en serie på i alt 12 løb for ungdoms- og juniorryttere. Formålet med løbsserien er at udvikle evner, få nye venner på tværs af landegrænserne og at have det sjovt når der køres løb i de forskellige terræner. Men mon ikke der også vil være nogen som går benhårdt efter sejren i de enkelte løb? Der er i hvert fald lagt op til at der bliver kåret sammenlagte vindere i de forskellige klasser ved sæsonens afslutning og der er også prestige i at vinde afdelinger i denne World Cup for fremtidens senior-stjerner. Nationer som Tjekkiet, Østrig og Finland stiller alle med stærke hold og dermed er der lagt op til gode konkurrencer hvor der bliver givet indikationer på hvad niveauet er og et fingerpeg om hvor de danske ryttere ligger i forhold til konkurrenterne.

  Mere info på Camp hjemmesiden. Alle træninger fra pre-Camp samt de daglige løb fra selve Camp'en bliver lagt op på den nye platform O-Track. Løbene bliver aktiveret umiddelbart efter at sidste startende er stukket i skoven de enkelte dage. Interesserede kan følge med på O-Track hjemmesiden eller via deres App.

   

 4. Nu er der mulighed for at søge økonomisk støtte til idrætsaktiviteter, der kommer familier til gode.

  Og der er rig mulighed for at stable aktiviteter på benene, som falder inden for de kategorier, der kan søges støtte til. Det kan f.eks. både være idræt, der dyrkes sammen med børn eller idræt, som familier kan dyrke hver for sig på samme tid. Endelig er der også mulighed for at søge om støtte til mere sociale aktiviteter som ture og fællesspisninger.

  Toms Guldpulje gemmer på 2 millioner kr. i 2019, som bliver uddelt i bevillinger på op til 20.000 kr

  Der kan søges fra starten af april og indtil 31. august - og du kan læse alle detaljerne her på DIF's hjemmeside

   

 5. - Årets divisionsturnering - COWI Ligaen - begynder i weekenden og i Sydkredsen løbes første afdeling på søndag. Det bliver et historisk løb; for første gang nogensinde afvikles en divisionsmatch udenfor den kreds, som matchens klubber kommer fra. Sydkredsens 1. divisionsklubber mødes nemlig ved Horsens OK's løb på Sukkertoppen, hvor Nordkredsen samtidig afvikler en 2. og 3. divisionsmatch.

  Baggrunden er blandt andet, at Sydkredsens klubber står bag hele 5 DM-arrangementer i 2019, samtidig med at der arbejdes intenst med forberedelserne til WOC2020 i Trekantområdet. Det betyder, at det har været svært at finde arrangører til det nødvendige antal divisionsmatcher, hvorfor man i Sydkredsen har kigget mod nord. 

  - Og heldigvis tog Horsens OK positivt imod vores henvendelse, fortæller Per Eg fra kredsudvalget i Sydkredsen.

  Det krævede dog lige en ekstra runde til skovejerne, men tingene faldt i hak og på søndag er 261 løbere fra Kolding, SNAB Vejle, Odense og HTF Haderslev klar på startlinjen. Nogenlunde samme antal er til start i de to nordkreds-divisioner, sammen med ca. 100 deltagere udenfor divisionsløbene. Alt i alt over 600 løbere til en divisionsmatch, og det er trods alt ikke et syn man ser hver søndag.

   

   

 6. Det første stævne i den nye præcisions-orienteringssæson i Danmark er på lørdag, når Silkeborg OK holder et åbent stævne på den detaljerige Hårup Sande, velkendt fra Nordic Match’en i efteråret og andre tidligere præO-konkurrencer. Dog er det helt jomfrueligt præO-terræn i den NV-del af Hårup Sande, som bruges denne gang.

  Dagen starter fra kl. 1200 med en PræO bane på et helt nyt kort med 20 poster - plus tidskontrol (3 opgaver), som deltagerne løser før banen. Efter banen fortsætter stævnet med en TempO-konkurrence i en andel del af Hårup Sande. Info findes på Silkeborg OK's hjemmeside, hvor indbydelsen og instruktionen også publiceres.

  Der er også oprettet en Facebook-begivenhed her.

  Uofficielt DM debuterer
  For første gang i Danmark bliver der i 2019 afholdt et uofficielt DM i præO; dato er fastlagt til den 13. oktober, igen i Silkeborg-området.

  Så kom allerede på lørdag og prøv kræfter med præO, hvis det er nyt for dig. Så kan du være klar DM i efteråret.

  I den forløbne weekend var 13 danskere i Skåne til den svenske sæsondebut.

  I Sverige er præO noget større end herhjemme, så arrangementerne tiltrak omkring 90 deltagere.

  Bedste dansker i eliteklassen var Karoline Saxtorph Schulz, Ballerup OK, med en 17. plads lørdag og en flot 8. plads søndag.

  Lørdag gik det også rigtig godt for Andreas Duc Jørgensen, Tisvilde Hegn OK, der tog en 8.plads, og for Maria Krog Schulz, Ballerup OK, der tog 14. pladsen.

  Konkurrencerne talte som iagttagelsesløb for udtagelsen til VM - det samme gør sig gældende på lørdag i Hårup Sande. WTOC dvs. VM i TrailO afholdes i Portugal i juni måned. 

 7. Tre jyske klubber placerer sig flot i 2018-udgaven af den årlige medlemsstatistik, som Danmarks Idrætsforbund netop har offentliggjort på baggrund af tal fra CFR – det centrale foreningsregister.

  OK Djurs, OK HTF Haderslev og OK Snab er vokset med henholdsvis 40, 32 og 17 procent i det seneste år.

  I Haderslev kan HTF således bryste sig af hele 48 nye medlemmer, mens Årets Klub i DOF i 2018, OK Snab, kan glæde sig over, at 35 nye løbere og ryttere trækker i klubbens farver.

  Silkeborg OK er fortsat landets største klub med 415 medlemmer, men OK Pan Aarhus ligger lige i hælene med 406 bordeaux-røde medlemmer. Søllerød OK kan som den tredjestørste klub mønstre 339 styks.

  Samlet set er vi i DOF 7.139 medlemmer – en begrænset tilbagegang på 17 i forhold til året før.

  Du kan dykke ned i DIF’s omfattende medlemsstatistik her.

   

  Made with Flourish
 8. Det hører til sjældenhederne at danmarksmestrene i begge seniorklasser står med en DIF-medalje om halsen for første gang samtidig.

  Men det var tilfældet i Frederikshåb Plantage og Randbøl Hede, hvor Kolding OK stod for det barskeste DM i kalenderen - på den ultralange distance.

   I H21 løb den norske landsholdsløber Emil Ahlbäck, OK Pan, med sejren efter 25 kilometers orientering. Nordmanden, der er flyttet til Danmark i fjor og ellers satser på sprintdistancerne, var knap fire minutter hurtigere end klubkammeraten Rasmus Djurhuus, der har syv DM-titler på samvittigheden på dagens distance.

  Førsteårs-senioren Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK, var lidt mere end 10 minutter efter Ahlbäck, men det holdt til en bronzemedalje.

  Rico Hejlskov Mogensen, St. Binderup OK, kom godt nok i mål med den næsthurtigste tid, men havde klippet en forkert post undervejs - og det er der, som bekendt, ikke mange medaljer i. 

  I dameklassen vandt FIF Hillerød Orienterings bulgarske løber Nevena Simeonova en klar sejr foran Viborg OK's Kristine Baagø. Forhåndsfavoritten Emma Klingenberg var syg søndag morgen og stillede derfor ikke til start.

  Det var i det hele taget en god dag for FIF'erne - for både D20 og H20 fik også vindere fra Hillerød-klubben.

  Annika Simonsen slog klubkammeraten Nikoline Holm Splittorf med fire minutter hos de ældste juniorer, mens Sara Lysemose Poulsen, Silkeborg OK, blev treer.

  I H20 var det Malthe Poulsen, der var hurtigst - dog med en knap så stor margin. Efter mere end 110 minutters løb gik sølvmedaljen til Allerød OK's Lasse Fugmann Thamdrup, der var 2.19 efter. Og mindre end et minut langsommere var bronzevinderen Johan Halkjær Dupont fra OK Pan.

  Til gengæld var der ingen tvivl om sejren i D18. Her løb Malin Agervig Kristiansson, OK Snab, med guldet og en margin på mere end 29 minutter ned til Nanna Lysemose Poulsen fra Silkeborg OK.  Malin fik endda klubkammeraten Rikke Rasmussen med sig op på podiet for at modtage bronzemedaljen. 

  OK Snab satte sig også på sølv- og bronzemedaljen i H18 til henholdsvis Linus Agervig Kristiansson og Jeppe Edvardsen, mens Silkeborg OK's Elias Hinge Krogsgaard blev danmarksmester med præcis seks minutters sejr.

  Der er resultater på Kolding OK's hjemmeside for konkurrencen - og vejvalg på O-track.

  Alle fotos: Thomas Greve Jensen


 9. Rasmus Djurhuus jublede over sit syvende H21-guld efter 2018-udgaven af DM Ultralang i Jægerspris.

  Det er årets længste orienteringsbane, der venter for størstedelen af deltagerne til DM Ultralang, som Kolding OK arrangerer i Frederikshåb søndag.

  Til gengæld kan løberne glæde sig over, at der er lovet høj sol og flotte forårstemperaturer på omkring 15 grader i terrænet.

  Under alle omstændigheder slipper eliteløberne selvsagt ikke billigt fra turen til plantagen i Frederikshåb og Randbøl Hede - 25,4 kilometer venter på H21-løberne, mens D21 "nøjes med" 17.4 km.

  Hos herrerne er to af medaljetagerne fra DM Nat for to uger siden på startstregen. Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK, der har fået en flot start på seniorkarrieren og længe lå til natguldet i Holstenshuus, men endte med en sølvmedalje om halsen. Bronzen tog Rico H. Mogensen, St. Binderup, sig af til DM NAT - og i sidste weekend blev det til henholdsvis en første- og andenplads  i Elite2-klassen ved Danish, så han er givetvis også sulten efter en medalje.

  Men den største favoritværdighed ligger nok på skuldrene af den syvfoldige Ultralang-danmarksmester Rasmus Djurhuus, der både er forsvarende mester på distancen og var tredjedjehurtigste dansker på den lange distance til Danish Spring for en uge siden.

  De to hurtigste fra søndagens langdistance i Tisvilde, Björn Cederberg og Emil Øbro, tilbringer weekenden i Halden til Norwegian Spring, hvor de sammen med resten af landsholdstruppen forbereder sig til VM i Norge, der ligesom weekendens konkurrence løbes i Østfold i det sydøstligste Norge.

  Det betyder også, at Emma Klingenberg må finde sig i at stå alene med favoritværdigheden i et ikke så voldsomt stort D21-felt.

  Første løber går i skoven kl. 10.30 og resultaterne kan bagefter findes på Kolding OK's hjemmeside for DM Ultralang, ligesom banerne bliver tilgængelige i O-Track.

 10. Da juniorlandsholdet for 2019 blev udtaget sidste efterår, blev der åbnet en mulighed for at juniorlandstrænerne kunne foretage en supplerende udtagelse til juniorlandsholdsgruppen dette forår. Denne mulighed har vi valgt at benytte os af, og vi supplerer derfor de eksisterende 13 løbere med to yderligere.

  Udtagelsen er faldet på Mathilde Smedegaard Madsen, Søllerød OK, og Mads Skaug, OK Pan Aarhus, som vil være en del af juniorlandsholdet resten af året.

  nyhed

FIF Hillerød Orientering

Klubhus   CVR   32232965
    Bank   Spar Nord Hillerød
"Kompashuset"   Konto   9213-4560075893
Ødamsvej 36   IBAN   DK0992134560075893
3400 Hillerød    BIC   SPNODK22

Medlem af

      

Top
Template by JoomlaShine