DOF Nyheder

do-f.dk
 1. Den 30. september går det løs med den sidste internationale opgave for de danske landsholdsløbere, når de sidste løb i World Cuppen skal løbes i Italien. World Cuppen afsluttes med Langdistance, Mellemdistance og Sprintstafet, hhv. d. 30/9, 2/10 og 3/10.

  Efter DM Mellem blev 5 pladser besat, og efter DM Lang er de resterende 7 løbere nu udtaget.
  2021 DMLANG D21

   

   

   

  Line Cederberg, Nicoline Friberg Klysner og Annika Simonsen - nr. 1, 2 og 3 ved gårsdagens DM Lang er blandt de udtagede til World Cup i Italien.

  Damer

  Annika Simonsen, FIF Hillerød

  Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød

  Ida Agervig Kristiansson, OK Snab

  Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK

  Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

  Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød

  Herrer

  Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK

  Eskil Schøning, OK Pan

  Magnus Dewett, OK Snab

  Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød

  Rasmus Møller Jess, OK Roskilde

  Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

  Alle løber både langdistancen og mellemdistancen. Danmark må stille med 3 sprintstafethold, og disse udtages d. 2/10.

  Jakob Edsen var oprindeligt udtaget til World Cup-runden, men må melde afbud grundet en skadessituation.

  Læs mere om World Cup her. 

  Læs om den første del af udtagelsen her.

 2. 2021 DMLANG H21

  Det er uhyre sjældent, at der kun er et enkelt sekund mellem vinderen og nummer to på en langdistance, men det var nøjagtigt hvad der skete i H21 ved søndagens DM Lang i Stråsø Plantage i det vestjyske.

  OK Roskildes Rasmus Møller Jess trak det længste strå i den vanvittige duel over knap 100 minutters løb, hvor OK Pans Eskil Schøning måtte tage til takke med sølvmedaljen.

  Forinden var gået lidt over 17 kilometer orientering i det detaljerige terræn ved Stråsø Plantage, hvor begge løbere undervejs havde haft føringen. Ja faktisk var H21-klassen så tæt og velbesøgt, at også løbere som Rico Hejlskov Mogensen, Silkeborg OK og Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK begge havde føringen undervejs.

  De to hurtigste undgik dog nævneværdige tidstab på den sidste halvdel af banen og derfor endte de fineste medaljer om halsen på dem. FIF Hillerød Orienterings Malte Kjær Hemmingsen løb med bronzen i tiden 1.41.03 – hhv. 1.21 min. og 1.20 min. langsommere end Rasmus og Eskil.

  2021 DMLANG D21

  Neglebideri var der til gengæld ikke meget af i D21, hvor Line Cederberg, THOK førte fra post 1 og hele vejen til målet efter lidt over 11 kilometer i plantagen.

  Forspringet var på mere end 2.20 min. til sølvvinderen, Nicoline Klysner, FIF Hillerød – mens bronzen endte om halsen på en anden FIF’er, Annika Simonsen, der var yderligere to minutter efter.

  I D20 vandt Eva Örnhagen Jørgensen, OK Snab med en kneben 10-sekunders sejr over Søllerød OK’s Mathilde Smedegaard Madsen. Bronzen gik til en anden juniorlandsholds-kollega, Amalie Ertmann, Allerød OK.

  Sprintjuniorverdensmesteren Malin Agervig Kristiansson startede ikke i dag, og Hedvig Gydesen var ikke på startlisten.

  Hos juniorherrerne sørgede Jacob Steinthal, FIF, for en kæmpesejr, da han var mere end fire minutter hurtigere end Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg. Theis Munktved, Allerød var yderligere knap to minutter efter og fik bronze.

  JWOC-sølvvinderen Søren Thrane Ødum stillede ikke til start.

  For juniorerne var dagens danske mesterskaber samtidig afgørelsen på Løberen League – juniorernes rangliste.

  Og med dagens sejr lykkedes det Eva Örnhagen Jørgensen at gå forbi både Hedvig Gydesen og Malin Agervig Kristiansson og vinde den samlede rangliste, hvor seks af otte afdelinger tæller.

  2021 LoberenleagueD

  Eva vandt med 564 point foran Hedvig (560 point). (Som det ses på billedet blev Mathilde Smedegaard Madsen hædret for tredjepladsen, selv om den ifølge nærværende skriverkarls matematiske evner tilfaldt Malin Agervig Kristiansson).

  2021 Loberenleague

  Hos herrerne var Linus Agervig Kristiansson, OK Snab allerede sikker på sejren inden dagens løb - og hele top 3 forblev faktisk uændret, så Oscar David Broman Jensen, Allerød OK og Jeppe Edvardsen, OK Snab blev nummer to og tre i den samlede konkurrence. 

  Du finder resultater og WinSplits på DM Langs hjemmeside.

  Fotos: Thomas Jensen

 3. 2021 dmstaf h21

  Der var masser af spænding i eliteklasserne, da DM Stafet gjorde comeback i o-kalenderen efter coronapandemien lørdag i Blåbjerg Plantage.

  OK Esbjerg og OK West stod bag danmarksmesterskaberne i det teknisk udfordrende vestkyst-terræn, og det endte da også med nogle dramatiske stafetter, hvor der blev byttet godt rundt på placeringerne undervejs.

  I H21 løb OK Øst-holdet med Michael Sørensen og brødrene Marius og Søren Thrane Ødum med guldmedaljerne foran Silkeborg OK og OK Snab.

  Sådan så det ellers ikke ud efter førsteturen, hvor OK Roskilde Rasmus Møller Jess var først i mål og FIF Hillerøds Jacob Steinthal jagtede 20 sekunder efter.

  OK Pans førstehold overtog førertrøjen undervejs på anden tur, hvor Søren Schwartz havde godt med fart i benene og hvor Silkeborgs hold med Rico Hejlskov Mogensen og OK Østs Marius Thrane Ødum løb ind til skiftet umiddelbart efter.

  På sidsteturen viste Søren Thrane Ødum, at hans flotte 2021-sæson ikke er slut endnu, og han var klart hurtigere end konkurrenterne og løb i mål to minutter før Silkeborgs Laurits Bidstrup Møller og med Linus Agervig Kristiansson ind til bronzemedaljerne efter tre stabile OK Snab-løb fra et rent juniorhold.

  2021 dmstaf d21

  I dameklassen lagde Agnes Kracht godt ud for de senere vindere fra Tisvilde Hegn OK og var først ind til skiftet, mens OK Snab med Eva Örnhagen Jørgensen og FIF’s Annika Simonsen var mindre end et minut efter.

  På andenturen overtog Ida Agervig Kristiansson føringen i stafetten og Snab havde ved skiftet halvandets minuts føring ned til Tisvilde Hegn OK med Iben Valery.

  En sikker præstation fra Line Cederberg betød dog, at Tisvilde-holdet afgjorde stafetten med en stor margin på mere end fire minutter ned til FIF Hillerød Orientering, der havde DM Mellem-vinderen Nicoline Friberg Klysner på sidsteturen. OK Pans tredjetursløber – norske Andrine Benjaminsen – var hurtigst af alle i dag og løb derfor Pan-holdet ind til bronzemedaljerne.

  2021 dmstaf h20

  I juniorklasserne var der komfortable sejre: H20 blev vundet af Allerød OK's hold med Theis Munktved, Hans Grønborg Nielsen og Oscar David Broman Jensen, der i mål havde knap 10 minutters forspring til Silkeborg OK's hold, mens OK Pan snuppede bronzen.

  2021 dmstaf d20

  I D20 var Rold Skov OK med Laura Bobach, Andrea E. Svenningsen og Ida Riis Madsen klart hurtigst med OK Pan og Horsens OK's hold på de efterfølgende medaljeplaceringer henholdsvis syv og ti minutter efter.

  I morgen fortsætter DM-weekenden med DM Lang i Stråsø, som Herning OK og Vestjysk OK arrangerer.

  Se mere på DM Stafets hjemmeside

  Og find banerne og tracks på O-track.

  F
  otos: Thomas Jensen

 4. 2019 dmstafet

  I weekenden er det igen tid til at samles i stor flok for at kåre danske mestre i orientering i stafet- og langdistancedisciplinen.

  I fjor kunne det ikke lade sig gøre at afvikle DM Stafet på grund af coronarestriktionerne, men lørdag sørger OK West og OK Esbjerg for, at vi skal finde landets skrappeste stafetklubber i den udfordrende Blåbjerg Plantage.

  Flere end 500 er tilmeldt DM Stafet og eliteklasserne er flot besat og alt tyder på nogle spændende opgør i plantagen.

  I H21 er knap 20 hold klar på startstregen, og der ser ud til at være mange stærke hold i mellem, mens de 11 hold i D21 helt sikkert også vil give hinanden kamp til stregen i det detaljerige terræn.

  I forbindelse med præmieoverrækkelsen lørdag er der hyldest for de internationale medaljevindere i år – læs mere om det her.

  Søndag rykker DM-feltet mod nord for at løbe langdistancen i Stråsø Plantage, hvor Vestjysk OK og Herning OK arrangerer.

  Igen bliver der grund til at glæde sig over at vi kan samles til orienteringsløb på den gammeldags manér med stævneplads og meget mere. Flere end 600 er tilmeldt DM Lang – og også i eliteklasserne er der stærke felter at glæde sig over.

  I D21 skal Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK forsøge at forsvare danmarksmesterskabet fra i fjor – men der er skarp konkurrence. Blandt andet fra DM Mellem-vinderen Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød og andre landsholdsløbere som Miri Thrane Ødum, OK Øst, Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK og Annika Simonsen – også FIF.

  I H21 hedder den forsvarende mester Jakob Edsen (Aarhus 1900), men hvis han skal have endnu en guldmedalje med hjem søndag, kræver det at han er hurtigere end DM Mellem-vinderen, Andreas Bock, OK Pan og Magnus Dewett, OK Snab, der kun var et sekund efter Andreas for tre uger siden i Grejsdalen.

  En lang række landsholdsløbere som Eskil Schøning, Laurits Bidstrup Møller, Emil Øbro, Björn Cederberg og Rasmus Møller Jess er også på startstregen og vil med garanti gøre alt for at ende øverst på medaljeskamlen.

  DM Lang er næstsidste afdeling af seniorernes Trimtex Senior Cup, mens juniorerne afgør Løberen League.

  Hos juniordamerne fører Hedvig Gydesen (OK Melfar) med 560 point, men hun stiller ikke til start og både den nyslåede juniorverdensmester Malin Agervig Kristiansson (OK Snab, 544 point) og hendes klubkammerat Eva Örnhagen Jørgensen, 528 point kan løbe med den samlede sejr, hvis alt flasker sig for dem.

  Hos juniorherrerne er der til gengæld ingen tvivl om at Linus Agervig Kristiansson (OK Snab) vinder samlet – til gengæld er der spænding om andenpladsen, hvor klubkammeraten Jeppe Edvardsen kan overhale Oscar David Broman Jensen, Allerød OK med et godt løb.

  Dyk ned i ranglisterne her på DOF's hjemmeside.

  Der er overrækkelse af rangliste-gavekort til dagens vindere og de samlede vindere søndag. Gavekortene fra tidligere afdelinger, der ikke er blevet delt ud – vil ske individuelt på stævnepladsen hvis muligt.

  DM Stafet hjemmeside:
  DM Stafet Facebookside:
   

  DM Lang hjemmeside:
  DM Lang Facebookside:

   

 5. 93539ea876d33b966c45ea0488b9dd80 w740

  I forbindelse med præmieoverrækkelsen ved lørdagens DM stafet i Blåbjerg bliver der en lille ceremoni, hvor det er muligt at hylde årets internationale medaljevindere.

  - Det har været et vanvittigt år, med udsættelser og restriktioner. Vores atleter har igen vist verdensklasse, og bare leveret topresultater. Nu må vi endelig være sammen igen, så bliver det fedt at kunne hylde dem, udtaler Eliteudvalgets formand Carsten Lausten

  Årets Medaljetagere
  WOC: 
  Maja Alm, Bronze, Sprint

  JWOC:
  Malin Agervig Kristiansson, Guld, Sprint
  Søren Thrane Ødum, Sølv, Langdistance

  EYOC:
  Casper Birkekjær, Niels Dalgaard, Hannes Mogensen, Guld, Stafet (billedet)
  Hannes Mogensen, Sølv, Langdistance
  Niels Dalgaard, Sølv, Sprint

  MTBO-landsholdets flotte bedrifter ved VM i Finland blev hyldet ved DM Mellem i juni - læs mere her. 

 6. tbu

  Er du træner for børn eller unge orienteringsløbere? Eller kunne du tænke dig at blive det? Så vil en træneruddannelse være noget for dig.

  I løbet af de kommende måneder udbyder Dansk Orienterings-Forbund fire træneruddannelser.

  Træner 1
  • Børnetræner (4-12 år)
  • Ungdomstræner (13-20 år)
  Træner 2
  • Cheftræner
  • Personlig træner

  På DOF’s træneruddannelser får du viden og værktøjer, som sætter dig i stand til at skabe et godt træningsmiljø, hvor børn og unge udvikles og trives. Gennem faglig undervisning, opgaver og praktiske øvelser samt sparring med andre trænere får du ny viden og inspiration, som styrker dig i rollen som træner.

  Uddannelserne består af 25 timers undervisning, som fordeler sig over én uddannelsesweekend, og fire onlinemoduler, samt et e-læringsmodul fra Danmarks Idrætsforbund.

  Læs mere i indbydelsen her

  Der er åbent for tilmeldinger i O-service.

 7. Czech 5 days 

  Pga. COVID-19 måtte sidste efterårs MTBO ungdoms-samling desværre aflyses. Men tiderne er nu bedre og efter endnu et vellykket MTBO-indslag på Østkredsens U1 sommerlejr, er det nu igen tid til endnu et MTBO U17 arrangement, denne gang udvidet med U20 også.

  I weekenden 12-14. november afholdes der således på Fyn en træningsweekend for U17/U20 ungdom som måtte have lyst til at prøve lidt mere MTBO. Weekenden er for ungdoms- og junior-ryttere fra årgang 2007 og ældre, der er medlem af en Orienteringsklub under DOF og som kan gennemføre en mellemsvær bane på egen hånd.

  Indbydelse kan findes her og via O-service hvor også tilmeldinger foretages.

  Leder-teamet håber på et godt fremmøde og glæder sig til et par dage med godt humør og masser af MTBO.

  Yderligere en U17 (og evt. U20) MTBO træningsweekend forventes afholdt i januar/februar 2022.

 8. Opdateret 10-09-2021 kl. 21:20

  Det danske herreførstehold afsluttede de mest succesfulde juniorverdensmesterskaber i mange år set med danske briller med en podieplads (Foto: Jeppe Ruud). 

  Årets JWOC blev afsluttet i dag med stafetten. De danske herrer løb en flot 6. plads i hus, og der var flere verdensklasse enkeltpræstationer.

  Hedvig godt fra land
  De danske piger fik en perfekt start, da Hedvig Valbjørn Gydesen endnu engang viste, at hun mestrer 1. turen til perfektion, og var først i mål med et hul på 16 sekunder ned til nærmeste konkurrent. Landstræner Astrid Ank Jørgsensen forklarer hemmeligheden således: "Hun formår at løbe sit helt eget løb og trykke på hele vejen."

  Eva Örnhagen Jørgensen klarede presset med at blive sendt ud super flot. Hun løste sin opgave præcis som aftalt og kunne sende Malin Agervig Kristiansson ud som nr. 7 med 2:38 minutter op til guldet. Malin havde desværre ikke nogen god dag. Hun kom rigtig godt fra start og hentede ind på konkurrenterne i starten, men et stort bom på en enkelt post blev dyr - og i mål var hun faldet tilbage til en 16. plads. 

  På det danske andethold løb Amalie Ertmann, der har været virkelig stabil på alle konkurrencerne, igen et flot løb. Hun var i mål som nr. 14 – godt tre minutter efter Hedvig. Alberte Kaae Nielsen og Mathilde Smedegaard Madsen løb ikke i dag. Alberte fordi hun vrikkede på langdistancen i går - og Mathilde fordi hun fik et tilbagefald med en tidligere hjernerystelse. 

  Flot 6. plads til de danske drenge
  I herreklassen løb Linus Agervig Kristiansson førstetur. Han løb ikke helt perfekt, og tabte lidt for meget tid til at holde danskerne inde i medaljekampen. Han var i mål som nr. 21 – 3:40 efter, så der var ikke lang tid op til toppen i tid.

  På andentur løb Jacob Steinthal et verdensklasse løb. Han mistede mindre end et minut til teten og løb Danmark op på en 14. plads.

  Sølvmedaljøren fra langdistancen Søren Thrane Ødum sluttede af med endnu engang at vise sit høje internationale niveau, og løb Danmark op på en podieplads som nr. 6. Astrid Ank Jørgensen fortæller: "Jeg ved at drengene havde håbet på mere, men feltet var stærkt, og der var mange som blandede sig langt ind i stafetten om de seks podiepladser, så de kan være rigtig stolte af deres præstation."

  Det danske hold løb en pæn placering som nr. 22. hus. Jeppe Edvarsen var inde som nr. 28 på førsteturen. Herefter løb både Theis Munktved og Oscar David Bromann Jensen flot på hver deres tur og hentede henholdsvis seks og to placeringer.  

  De flotte VM-resultater fejres med en vandtur (Foto: Jeppe Ruud)

  Stafetten satte punktum for et succesfuldt dansk JWOC. En guld, en sølv og to podiepladser siger høsten. Det er rigtig mange år siden vi sidste har set resultater på det niveau, så det danske hold kan se tilbage på konkurrencerne med stolthed.

  Du kan se resultater – tracking m.m. på arrangørernes hjemmeside

 9.  2021 JWOC Lang SoerenTO
  Søren Thrane Ødum rejste sig fra skuffelsen fra mellemdistancen og løb en imponerende flot sølvmedalje i hus - sølle 7 sekunder fra guldet

  Sølv til Søren Thrane Ødum på JWOC lang
  Det blev en fantastisk dag på langdistancen til JWOC i dag. Søren Thrane Ødum løb en fantastisk flot sølvmedalje i hus. Han var blot sølle 7 sekunder fra guldet, der i stedet gik til franske Basile Basset. Det var ikke et fejlfrit løb, og Søren er da også her kort tid efter løbet lidt skuffet over, at det blev sølv og ikke guld.

  Han siger selv om løbet: ”Det gik som det nu gik. Jeg synes, at jeg følger min plan, så godt jeg ku’.

  Jeg laver en fejl på vores 5’er, hvor jeg nok smider 1½ minut. Det er altid hårdt at lave sådan en fejl på en langdistance, da den sidder i baghovedet resten af vejen. Men jeg får samlet mig sammen og får set mulighederne på langstrækkene – bortset fra et langstræk, der nok også koster 1½ minut.”

  Han fortsætter: ”Jeg kæmpede hele vejen og er skuffet over at misse guldet med 7 sekunder, men er samtidig også stolt over at jeg har formået at rejse mig efter den mega skuffelse det var ikke at kvalificere mig til finalen på mellemdistancen”.

  På spørgsmålet om han trods alt er glad for den medalje der hænger om hans hals svarede han: ”Det er jeg helt sikker. Jeg tror jeg ser lidt anderledes på det, når jeg får det lidt på afstand, men lige nu er jeg skuffet over, at det ikke er guld der hænger rundt om halsen.”

  Men selvom det selvfølgelig er ærgerligt, at der lige manglede det sidste, så var det en kæmpepræstation af Søren, som han helt sikkert kan være super stolt over.

  2021 JWOC Lang SoerenTO2

  Pæne præstationer af de danske herrer

  Næstbedste dansker blev i dag Linus Agervig Kristiansson, der gentog sin placering som nr. 19 fra mellemdistancen. Også Jeppe Edvardsen løb et tilfredsstillende løb og sluttede som nr. 37 – godt 10 minutter efter Søren.

  Jacob Steinthal blev nr. 54, Oscar David Broman Jensen nr. 64 og Theis Munktved nr. 84 i det 133 mand store felt.

  Hedvig og Malin med fremme
  I dameklassen blev Hedvig Valbjørn Gydesen nr. 18 – 5½ minut efter den vindende schweizer Lilly Graber. Malin Agervig Kristiansson fulgte tæt efter som nr. 22 yderligere et minut efter.

  De fire sidste piger løb sig også alle i den bedste halvdel. Eva Örnhagen Jørgensen blev nr. 37, Alberte Kaae Nielsen nr. 43, Amalie Ertmann nr. 50 og Mathilde Smedegaard Madsen nr. 57. Så en overordnet flot dansk holdpræstation.

  I morgen fredag afsluttes JWOC med stafetten, hvor der igen er gode chancer for, at danskerne kan være med helt der fremme hvor det er rigtig sjovt. 

  Fotos: Jeppe Ruud

 10. 2021 Klubkonsulenter

  I løbet af efteråret vil én af forbundets ansatte tage fat i jeres klub og melde sig som jeres kontaktperson blandt DOF’s ansatte.

  Det sker for at sikre, at alle klubber får en let indgang til forbundet og kan drage nytte af de muligheder og tilbud som forbundet kan hjælpe med.

  Det er målet, at det kan styrke inspirationen på tværs af klubberne og gøre det lettere at finde løsninger på de fælles udfordringer vi står med – og sikre at forbundets strategi til stadighed flugter med den virkelighed, der findes i den enkelte forening.

  De fleste ansatte er fortsat specialister på hver deres område inden for eksempelvis børne/unge-tilbud, elite eller skovadgang, men alle er klædt på til at jer videre med jeres projekter.

  DOF’s ansatte vil løbende tage fat i jer hen over efteråret, så der kan stadig gå noget tid inden I hører fra vedkommende.

  I mellemtiden er I som altid velkomne til at kontakte DOF’s sekretariat på mail eller kontakte forbundets ansatte direkte i henhold til deres specialer.

  Oversigten over DOF’s ansatte samt kontaktoplysninger findes her.

FIF Hillerød Orientering

Klubhus   CVR   32232965
    Bank   Spar Nord Hillerød
"Kompashuset"   Konto   9213-4560075893
Ødamsvej 36   IBAN   DK0992134560075893
3400 Hillerød    BIC   SPNODK22

Medlem af

      

Top
Template by JoomlaShine