DOF Nyheder

do-f.dk
 1. trimtex woc 2018

  De danske landsholdsløbere og –ryttere skal også i de kommende fire år jagte medaljer og flotte præstationer i tøj fra Trimtex.

  Dansk Orienterings-Forbund og Trimtex har netop indgået en samarbejdsaftale for perioden 2019-2022, der betyder at den norske sportstøjsproducent leverer løbe- og overtrækstøj til landsholdene i de kommende år. 

  Med aftalen fortsætter seniorranglisterne for både Fod-O og MTBO også under navnene Trimtex Senior Cup og Trimtex MTBO Cup.

  DOF har siden 2003 haft en samarbejdsaftale med Trimtex, der udover at producere orienteringstøj i højeste kvalitet også leverer trænings- og konkurrencetøj til løb, cykling, triatlon og langrend. 

  Trimtex har eksisteret siden 1976, og den danske webshop kan besøges på www.trimtex.dk

  Foto: Kell Sønnichsen

 2. Vinder Trimtex MTBO cup 2018

  Årets sidste MTBO konkurrencer blev afviklet i den første weekend af skolernes efterårsferie.

  Weekenden bød på 3 meget forskellige udfordringer ved 2 løb i by, park og skov omkring Horsens OK’s klubhus i Bygholm samt, samt for 3. gang i forbindelse med løvfaldsløbet i Silkeborg Nordskovs stejle bakker.

  Udover at være årets sidste officielle konkurrencer i Danmark, var det også de 3 afsluttende afdelinger i Trimtex MTBO cup for H/D21 og Dansk MTBO cup for resterendeklasser. Eftersom der var tale om hele 3 afdelinger i den afsluttende weekend var det på forhånd ikke allerede afgjort på forhånd. MTBO er udover at være en O-teknisk sport hvor fysik og orienteringsevnen gerne skal arbejde sammen for at skabe gode resultater også en udstyrssport hvor defekter på cyklen kan spille en afgørende rolle i et resultat.

  Weekenden blev sluttet af med præmieoverrækkelse til klassevinderne, cuppen vender selvfølgelig tilbage i 2019, men setup er fortsat uvist, dog kan man allerede nu inspireres lidt af de vinter MTBO-tilbud, som er linket til på MTBO-siden under Dansk Orienteringsforbund, sammen med en foreløbig plan for løb i 2019.

   

 3. Eliteudvalget og landsholdsledelsenafholder eliteklubforum 
  Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19:00 – 21:00 i
  Idrættens Hus, Stadionvej 50, 5200 Odense V 

  Eliteklubforum afholdes to gange om året, hvor eliteudvalget og landsholdsledelsen inviterer til dialog med de eliteinteresserede ledere i DOFs klubber. Alle er velkommen til møderne, men målgruppen er personer, der gerne vil deltage i talentudviklingen og udviklingen af dansk landsholdsorientering.

  euromeeting2018

  Holdet fra Euromeeting i september - dansk landsholdsorientering fremtid og nutid

  Blandt emerne vil være junioreliten, talentcentre og seniorlandsholenes tilpasning til den nye VM-struktur, hvor der hvert andet år er skov-VM og hvert andet år er sprint VM.

  Deltagelse er gratis, men vi vil gerne senest tirsdag den 23. oktober have klubvis tilmelding pr. e-mail til Helge Lang Pedersen på helgelp@post12.tele.dk.

  Referat fra seneste eliteudvalgsmøde kan findes her

  Med venlig hilsen
  Sportschef Lars Lindstrøm og Eliteudvalgsformand Helge Lang Pedersen

 4. Tema Kort

  Det internationale orienteringsforbund, IOF, har udgivet en opdatering af postbeskrivelserne.

  Selv om den seneste opdatering var i 2004, er der kun små ændringer, foruden lidt sproglige justeringer. Heldigvis, for postbeskrivelserne fungerer normalt upåklageligt både herhjemme og i udlandet.

  Der er kommet 2 nye symboler, Skyttegrav og Forbudt Område.
  Skyttegrave er jo ikke så almindelige herhjemme, så den danske betegnelse er tillige Gravet Rende. Symbolet ligner en gennemskåret spand fra siden.
  Forbudt område ligner en blomst i en kasse, og symbolet er nok også mest relevant ved sprintorientering, hvor posten eksempelvis kan stå ved et blomsterbed, som man ikke må træde i.

  Den væsentligste sproglige ændring er, at "Knæk" er blevet til "Sving". Det vil nok tage årtier, inden ændringen trænger helt igennem, men formålet er at udvide banelæggeres muligheder for postplaceringer. Sving er godt nok ofte et lidt mindre præcist sted end Knæk, men IOF-symbolerne er postbeskrivelser, ikke postdefinitioner. Posten defineres af skærm og stativ, som skal placeres i centrum af kortets postcirkel.

  Postbeskrivelserne kan findes på DOF's hjemmeside under Menu -> Klubværktøjer -> Vejledninger/Reglement -> For deltagere. De findes i såvel en kort form med princippet beskrevet som en længere med illustrerede eksempler.

  For at imødegå skænderier om symbolerne skal det understreges, at den autoriserede udgave er den internationale, engelsksprogede udgave på IOF's hjemmeside.

 5. CamsoegaardverdensmesterPå lørdag d. 13. oktober er det tid til at fejre MTBO-landsholdets bedrifter i 2018.

  I forbindelse med lørdagens MTBO Doublesprint, som Horsens OK arrangerer, deler landsholdet plakater ud med autografer, og der er helt sikkert også mulighed for at få taget et billede med en af de mange medaljører.

  I alt blev det til 12 medaljer ved sommerens VM'er og EM'er på senior-, junior og U17-niveau.

  Foto: Nina Hoffmann

 6. fifhilleroed

  Foto: FIF Hillerød Orienterings Facebookside

  FIF Hillerød Orientering kan i det kommende år med rette blære sig med at være Danmarks bedste orienteringsklub. Søndag eftermiddag endte klubben nemlig med at vinde DM Hold - finalen i COWI-ligaen foran de forsvarende mestre OK Pan Aarhus og Tisvilde Hegn OK i Store Hareskov.

  OK Pan Aarhus bed som ventet fra sig i H1 og D1 med klassesejre til henholdsvis Jonas Munthe og Camilla Bevensee. Men i begge klasser satte FIF'erne sig på andenpladserne ved Anders Konring og Nikoline Holm Splittorf og scorede vigtige point til de to klubbers indbyrdes match, som FIF vandt med fire point - 131-127.

  Og da FIF også vandt med fire point i matchen mod Tisvilde Hegn OK, var danmarksmesterskabet reelt afgjort i FIFs favør.

  Kampen om andenpladsen blev endnu tættere, da matchen mellem OK Pan og Tisvilde Hegn sluttede lige. OK Pan løb dog med andenpladsen qua flere førstepladser.

  Derefter fulgte Silkeborg OK, OK Snab og Kolding OK.

  FIF Hillerød havde 97 tilmeldte løbere til dagens løb og stillede dermed med det største hold - 16 flere løbere end Pan, der havde næstflest med sig i skoven.

  Resultater på Ballerup OKs hjemmeside

 7. AmandaFW bredLandsholdet sluttede fire hæsblæsende World Cup-dage i Tjekkiet af med den individuelle sprint søndag eftermiddag. Amanda Falck Weber var ligesom de øvrige dage rigtig godt løbende i a-finalen, men et ærgerligt fejlklip betød at det ellers flotte forlæg endte med en diskvalifikation i stedet for en placering i top 10.

  Sprinten i Mlada Boleslav blev løbet i et by- og parkområde i den gamle bydel, og det var lykkedes banelæggerne at stille løberne ganske mange vejvalgsudfordringer i løbet af de knap fire kilometer.

  Amanda løb sig op undervejs på banen og lå med stræktider inde i top 20, da hun klippede forkert på 12. posten og stemplede én af posterne til b-finalen, der sad lidt højere oppe på en lang stentrappe. Rigtig ærgerligt for Amanda, der ellers løb en flot afslutning og kunne have endt i top 10 på dagens sprint.

  Men samtidig var løbet endnu et bevis på at Amanda Falck Weber har løftet sit niveau her i efteråret.

  - Det er rigtig positivt og flot, at Amanda kan løbe på det niveau igen - og næsten gentage en præstation, der minder om hendes tredjeplads ved Euromeeting for nogle uger siden. Og hun har jo faktisk også løbet på det i de seneste par dage. I dag var både svært og fysisk krævende, så det var imponerende, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

  Jakob Edsen løb med også i A-finalen, men havde ikke den bedste dag efter et intenst World Cup-forløb med mange konkurrencer på få dage.

  - Løberne var trætte og især den hårde mellemdistance i går tærede på kræfterne, fortæller landstræneren.

  Dagens sprint endte med to svenske vindere - Jonas Leandersson og så Tove Alexandersson, der udover dagens sejr også kunne fejre den samlede sejr i World Cuppen for femte år i træk.
  Hos herrerne endte den samlede sejr hos Schweiz' Matthias Kyburz, der nu kan blære sig med tre World Cup-titler i træk - og fem i alt.

  Med World Cup-finalen i Tjekkiet sluttede landsholdets sæson 2018 også - og løberne kan nu se frem mod næste år, der byder på det første rene skov-VM efter opdelingen af verdensmesterskaberne.

  - Vi fik set at løberne var motiverede og har mod på mere. Vi fik samlet en masse erfaringer i Tjekkiet, som vi skal bygge videre på i de næste år og bruge frem mod VM i Trekantområdet i 2020, siger Torbjørn Gasbjerg.

  Resultater og tracking

 8. Sidste løb ved Junior European Cup - JEC - var søndagens langdistance i et åbent alpeterræn, der om noget stiller krav til fysikken. Løbet blev afholdt med samlet start. Og her var det en af debutanterne på det danske landshold, Malin Agervig Kristiansson, der imponerede stort ved at erobre syvendepladsen i D 18 blot 11 sekunder efter den finske vinder. Malin bor i Sverige, men har dansk mor og løber for OK Snab i Vejle. Det var et dramatisk løb med store skift i føringerne. Til sidst var det 8 løbere, der kæmpede om sejren og i det felt blev Malin altså nr. 7. Annika Gautschi Simonsen fik ikke en optimal start, men løb derefter helt forrygende og endte som nr. 11. Lotte Jauhojärvi Markussen blev nr. 22 og Alberte Kaae-Nielsen endte som en flot nr. 24.

  Bemærk, at denne nyhed er en opdateret version af nyheden lagt op søndag, da arrangørerne justerede resultatlisten fra liveresultaterne, som nyheden søndag var baseret på til den endelige resultatliste, som denne opdaterede nyhed er baseret på.

  Malin og Annika DM L

  Malin nr. 2 fra venstre på dette billede fra HD 18 podiet ved DM Lang, hvor Annika Simonsen vandt D18.

  Ida Øbro leverede et rigtigt flot udlæg i D 20 og var nr. 2 på første radio, men faldt tilbage til en placering omkring nr. 20 samtidig med at schweiziske Simona Aebersold lagde sig suverænt i spidsen. Senere i løbet blev Ida passeret af Agnes Nørgaard Kracht, som da lå nr. ca. 20. Mod slutningen løb begge danske piger fint og endte med Agnes som nr. 21og Ida som nr. 25. De løb begge ind på den suveræne vinder, Aebersold, på det sidste langstræk, hvor denne da også tog et noget alternativt vejvalg op ad stejle skilifter frem for at cruise ind til mål på en grusvej.

  I H 20 lå Rasmus Møller Jess fint med omkring en 10. plads, men faldt siden længere tilbage i feltet. Til slut var det et benhårdt spirtopgør om at blive bedste dansker, hvor Lasse Fugmann Thamdrup som nr. 33 var lige foran Laurits Bidstrup Møller og Mikkel Lyskjær Jensen, der delte placeringen som nr. 34, som nr. 32, mens Lasse Falck Weber fulgte små tre minutter efter som nr. 40.

  I H  18 var Mikkel Holm Nielsen bedst på en fin 16. plads mindre end 6 minutter efter den schweiziske vinder, mens  Morten Ørnhagen Jørgensen endte som nr. 40 og Elias Hinge Krogsgaard som nr. 42.

  Junior European Cup i Schweiz er nu slut og dermed juniorlandsholdsæsonen for i år. Læsset med værdifuld erfaring tager juniorerne nu hjem og påbegynder planlægningen af sæsonen 2019, hvor det helt store mål bliver juniorverdensmesterskaberne, der afholdes omkring Silkeborg og Aarhus i juli måned.


  Alle resultater fra JEC kan findes her

 9. Igen i år leverede Ida Øbro et verdensklasseresultat ved Junior European Cup - årets sidste ungdomslandskamp, som af mange regnes som et uofficielt europamesterskab og hvor alle europas bedste juniorer deltager. Sidste års sejr på den lange distance i D 18 blev i går, lørdag, fulgt op af en mindst lige så imponerende andenplads på mellemdistancen i D 20. Placeringen sættes i relief af, at det kun var den næste schweiziske superstjerne, den mangedobbelte juniorverdensmester Simona Aebersold, der på hjemmebanen var foran Ida, der igen var næsten to minutter foran bronzevinderen, østrigske Jasmine Gassner. Og når man derudover studerer løbskortet og ser et stejlt og stenet terræn fyldt med klippeskrænter, bliver man blot endnu mere imponeret over Idas præstation, der samtidig kan tjene til uvurderlig inspiration for det resterende unge danske hold: Selv i et så krævende terræn, kan man godt komme til tops som dansker, når man har talentet og viljen til at folde det ud. Desværre blev Ida snydt for præieoverrækkelsen, da arrangørende flyttede den frem til et tidspunkt, hvor Ida ikke var til stede, men det skal naturligvis på ingen måde gøre Idas præstation mindre værd.

  Ida Ø Euromeeting KO

  Ida Øbro - her i målgang ved Euromeeting

  Det var ikke kun Ida, der præsterede flot i de Schweiziske alper. I D18 viste de danske piger imponerende bredde med Lotte Jauhojärvi Markussen på en flot tiendeplads lige foran Hedvig Valbjørn Gydesen, der delte 12. pladsen med Malin Agervig Kristiansson. Og Agnes Nørgaard Krachts 16. plads i D 20 i det super stærke felt kalder også på respekt, ligesom Laurits Bidstrup Møller leverede en fuldt godkendt præstation, da han erobrede 24. pladsen i H 20. Og så skal det også bemærkes, at trioen i H 18, Morten Ørnhagen Jørgensen, Andreas Bock Bjørnsen og Søren Thrane Ødum ikke var længere tid efter vinderen end Laurits, da de erobrede pladserne fra nr. 37-39 i H 18.

  Resultaterne lørdag for alle danske deltagere kan ses i listen nedenfor. Når man studerer stræktiderne, kan man se, at der er løbet rigtigt godt på dele af banerne, men så er det blevet til nogle tidstab på enkeltposter i det uvante terræn, så når deltagerne tager erfaringerne fra løbet med hjem, vil det helt givet bidrage til en forståelse af, hvordan træningen skal tilrettelægges for at rykke tættere på det niveau, som Ida nu har vist to år i træk ved JEC.

   

  JEC Mellemdistance, lørdag 07 oktober 2018

  D 20

  1. Simona Aebersold, SUI  19:55

  2. Ida Øbro, DEN 21:57

  16. Agnes Nørgaard Kracht, DEN 26:28

  36. Ida Agervig Kristiansson, DEN 30:37

  43. Sara Lysemose Poulsen, DEN 32:44

   

  H20

  1. Erik Langedal Breivik, NOR 24:24

  24. Laurits Bidstrup Møller, DEN 30:42

  45. Mikkel Lyskjær Jensen, DEN 37:11

  47. Lasse Fugmann Thamdrup, DEN 38:38

  50. Rasmus Møller Jess, DEN 39:48

  52.Johan Halkjær Dupont, DEN 43:11

  53. Lasse Falck Weber, DEN 43:13

  H 18

  Artu Lindqvist, FIN 23:16

  37. Morten Ørnhagen Jørgensen, DEN 29:37

  38. Andreas Bock Bjørnsen, DEN 29:49

  39. Søren Thrane Ødum, DEN 30:07

  47. Elias Hinge Krogsgaard, DEN 32:03

  57. Mikkel Holm Nielsen, DEN 34:17

  DNF Malthe Poulsen, DEN 42:57

   

  D 18

  1. Cécile Clanadry, FRA 23:38

  10. Lotte Jauhojärvi Markussen, DEN 27:17

  12. Hedvig Valbjørn Gydesen, DEN 27:32

  12. Malin Agervig Kristiansson, DEN 27:32

  39. Alberte Kaae Nielsen, DEN 32:23

  43. Annika Gautschi Simonsen, DEN 33:37

  59. Mathilde Smedegaard Madsen, DEN 38:30

   

  JECs hjemmeside kan findes her

 10.  

  Rico Hejlskov Mogensen var selv meget overrasket over, da han her til aften vandt sin første senior DM-guld

  Flot DM-nat
  Da jeg inden årets DM-nat så på kortet over Rørvig Sandflugtsplantage, havde jeg meget svært ved at se, hvordan man skulle kunne afvikle et Danmarksmesterskab på så lille et område. Men det lykkedes Roskilde OK til UG, at lave et stævne der bestemt var et DM værdigt. Løberne blev budt på gode baner i et lækkert varieret terræn, hvor det galt om at veksle mellem fuld fart - og fuld koncentration ind i posterne.

  Tyndt startfelt i eliteklasserne
  Årets DM-nat faldt sammen med JEC og World cup afslutningen, så de bedste senior- og juniorløbere var ikke til start. Det betød, at der var nogle løbere vi ikke er vant til at se på podiet, der fik løbet sig derop.

  Guld til Rico
  I H21 var Tue Lassen, der ikke er med til den afsluttende World cup runde, storfavorit. Eskil Schøning, der har haft et fantastisk efterår, og altid stærke Jonas Munthe lignede umiddelbart de stærkeste udfordrere til titlen.

  Men der var ingen af de tre løbere, der kom på medaljeskamlen. Tue Lassen har trappet sin træning helt ned her hen mod sæsonafslutningen, og det kombineret med en dårlig mave gjorde, at han ikke kom hele vejen rundt. Det gjorde Jonas og Eskil, men de lavede begge fejl sent på banen og måtte se sig henvist til henholdsvis 4. og 5. pladsen.

  I stedet gik guldet til Rico Hejskov Mogensen. Rico har døjet meget med skader i mange år, men har fået trænet fornuftigt det sidste halve år. Han havde derfor ingen forventninger til løbet i dag, han ville 'bare ud at have det sjovt', som han fortalte efter det stod fast, at han havde taget sin første DM-guld. Han lavede en større fejl på post 4, der kostede et par minutter, men derefter løb han et rigtig godt løb.

  Sølvmedaljen gik til Henrik Rindom Knudsen, der gennem det sidste år har vist rigtig god fremgang - og ikke mindst stor stabilitet. Han var godt tilfreds med sit løb. Det er så vidt jeg har kunne finde ud af første gang Henrik vinder en DM-medalje i seniorklassen. En tredje løber der var godt tilfreds med sit løb var Jonas Falck Weber. Men en super spurt henviste han sin navnebror Jonas Munthe til 4. pladsen med en margin på blot et sekund. På sidste post var Falck Weber fire sekunder efter Munthe - men løbet er først slut når målstregen er passeret, så Jonas sikrede sig sin første individuelle bronzemedalje.

  Guld til Masha
  I D21 blev det til favoritsejr til Masha Semak. De sidste fire års vinder, Emma Klingenberg, løb ganske vist i dagens hurtigste tid, men hun var på ferie i Rørvig i sommers og havde trænet i skoven efter den var blevet lukket, uden at hun var opmærksom på, at der skulle løbes DM-nat senere på året. Hun havde derfor udvist stor fairnes og meddelt arrangørerne, at hun ønskede at deltage uden for konkurrencen.

  Det var ellers et spændende opgør. Emma var blot 20 sekunder hurtigere end Masha. Masha havde lidt problemer med posterne i klitterne lige før og efter publikumspassagen, men ellers løb hun et rigtig godt løb.

  Sølvmedaljen gik til Ane Linde, der ligesom Masha havde lidt problemer i klitterne lige før publikumspassagen. Bortset fra det var hun rigtig godt tilfreds med sit løb. Bronzen gik til finske Ellen Myrskog, der har boet og læst medicin i Aarhus siden februar i år.

  Resultaterne fra konkurrencern finder du på arrangørernes hjemmeside. Her er der også link til O-track, hvor jeg håber de fleste løbere vil uploade deres tracks. Opfordringen er i hvert fald hermed givet.

FIF Hillerød Orientering

Klubhus   CVR   32232965
    Bank   Spar Nord Hillerød
"Kompashuset"   Konto   9213-4560075893
Ødamsvej 36   IBAN   DK0992134560075893
3400 Hillerød    BIC   SPNODK22

Medlem af

      

Top
Template by JoomlaShine