DOF Nyheder

do-f.dk
 1. Hvis du går med en lille MTBO-rytter i maven, er der nu en oplagt chance for at få prøvet det af.

  Lørdag d. 21. april indbyder MTBO-området til en pigesamling i Fredericia, hvor alle piger født i 2004 eller tidligere er velkomne.

  Dagen begynder med mad og et oplæg, og så venter der ellers to træninger på cyklen i løbet af dagen, hvor du kan prøve kræfter med at orientere på den to-hjulede.

  Der er både plads til nybegyndere med orienteringserfaring og mere garvede MTBO'ere, og arrangørerne hjælper gerne med at skaffe en kortholder.

  Se hele invitationen her.

 2. H 21 E N2D 2018 Mellem

   

  Søndagens Herreelitebane ved Nordjysk 2-dages

  Selvom Kong Vinter besluttede sig til at udskyde foråret lidt, ødelagde det ikke deltagernes humør ved ranglistepremieren ved Nordjysk 2-dages, der i år havde OK Vendelboerne som rutineret arrangør i Tversted plantage.

  Lørdagens løb på langdistance blev afholdt i små 10 centimeter sne, men vil  blive husket for det fantastiske solskinsvejr og med temperaturer omkring frysepunktet fik deltagerne en fin oplevelse.

  Om kap med solen strålede Søren Bobach, OK Pan Aarhus og Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød, der vandt senioreliteklasserne i årets første TRIMTEX Cup afdeling.

  Landstræner og elitecentertræner Torbjørn Gasbjerg, der selv prøvede kræfter med elitebanen fortæller: "Søren er kommet rigtigt godt igennem vintertræningen og selvom løberne er inde i en hård træningsperiode er det alligevel flot at han kunne henvise den norske VM-stjerne Eskil Kinneberg til andenpladsen." Torbjørn var også imponeret over, at Tue Lassen, Faaborg OK, var så godt med efter første vinter i den nye rolle som far. Og så glædede de unge løbere Eskil Schøning fra OK West og Magnus Dewett fra OK Snab med fine indsatser.

  På søndagens mellemdistance fastholdtes tendensen, da Søren atter vandt, men nu blot 9 sekunder foran evigt unge Tue Lassen, der igen var blot et halvt minut foran ung Magnus Dewett, der skubbede Eskil Kinneberg ned på 4. pladsen.

  I dameklassen vandt Cecilie med over tre minutter foran Amanda Falck Weber fra Tisvilde Hegn OK og begge VM-løbere ser således ud til at være kommet godt ind i 2018. Torbjørn fortsætter: "Det går fint for både Cecilie og Amanda ved elitecentertræningen i Aarhus og selvom de også ligger i tung træning netop nu er det godt at se dem godt i gang".

  Her var søndagens resultater påfaldende lig hos mændene. Cecilie vandt ligesom Søren 9 med sekunder. Denne gang foraningen ringere end den norske VM-sølvvinder fra 2017, rutinerede Marianne Andersen fra Norge. Amanda var knap halvandet minut efter på tredjepladsen.

  Ellers var det lidt usædvanligt i D 21 AK, at interessen samlede sig. Vores dobbelte verdensmester fra 2015, Ida Bobach, OK Pan Aarhus, har været plaget af skader i de senere år, senest da hun brækkede foden ved en World Cup i Finland i juni 2017. Ida benyttede situationen til at få et rigtigt godt afbræk fra træningen på en rejse til Afrika i efteråret 2017, men er nu hjemme igen og i gang med et målrettet genoptræningsprogram. Torbjørn fortæller, at Ida nu helt efter planen kan deltage i kortere løb, men planen er målrettet VM i Letland til august, så der er ikke forventninger til, at Ida skal præstere på højeste niveau i forårets konkurrencer.

  I damejunior indledte unge Hedvig Valbjørn Gydesen fra OK Melfar sin juniorkarriere på fornemste vis med en sikker sejr på lørdagens langdistance. Om søndagen var det Lotte Jauhojärvi Markussen fra OK Pan Aarhus, der præsterede bedst i damejunior. I herrejunior leverede Mikkel Lyskjær fra Farum OK en fin andenplads i lørdagens Løberen League-debut, mens Morten Ørnhagen Jørgensen opnåede en ligeledes fin andenplads på søndagens mellemdistance.

  Alle resultaterne fra weekenden kan findes på stævnets hjemmeside  her.

  Vores seksdobbelte verdensmester Maja Alm er i øjeblikket på træningslejr på Mallorca og deltog derfor ikke i weekenden, men Maja er sammen med flere af landsholdsløberne klar på startlinjen, når ranglisten fortsætter med Danish Spring, der afholdes i Midtsjælland om to uger.

  De seks klasser i Ungdoms Cup kom også godt fra land i det nordjyske i weekenden. hvor i alt 70 ungdomsløbere samlede point til turneringen. Stillingen findes under Ranglister.

 3. Når starturet bipper løs i Sorø d. 23. marts til sprintdistancen ved Danish Spring, så er det samtidig første chance for at samle point til den nye rangliste, Dansk Sprint Cup.

  Den tæller otte afdelinger over hele landet frem til slutningen af juni, og de bedste fem resultater tæller med i det samlede regnskab.

  Og det er både ungdoms- og eliteløbere, der kan sprinte løs i kampen for point til den nye cup, for det er klasserne fra D/H-12 og op til D/H 21, det handler om.

  Formålet med den nye rangliste er blandt andet at skabe opmærksom om sprintkonkurrencer i byer, parker og nærskove i forbindelse med de kommende års VM-arrangementer på dansk jord - samt at trække ungdomsløbere ud til flere konkurrencer.

  Der er mere info om Dansk Sprint Cup under Ranglisteinformation

  De otte afdelinger er:

  1. Danish Spring sprint d. 23/3
  2. Vårsprinten Silkeborg d. 12/5
  3. Skive Sprinten (samlet resultat af 2 løb) d. 19/5
  4. Fyns Sprintcup (samlet resultat af 2 løb) d. 20-21/5
  5. DM Sprint d. 26/5
  6. JFM Sprint d. 1/6
  7. Sjællandssprint (samlet resultat af 2 løb) d. 2-3/6
  8. Vestjysk 2-dages sprint d. 29/6

  Foto: Kell Sønnichsen, DM Sprint 2017

 4. Repræsentanter fra 28 klubber, medlemmer med ærestegn, Hovedbestyrelsen og flere ansatte var samlet til DOF's årlige repræsentantskabmøde, der blev holdt i Idrættens Hus lørdag.

  Der var valg til en lang række poster i forbundet, der faldt ud således:

  Walther Rahbek blev genvalgt som formand
  Kjeld Arildsen blev genvalgt som hovedbestyrelsesmedlem

  Heidi Holmberg blev valgt som formand for Børn og Unge-området
  K.K. Terkelsen genvalgt som formand for Skoleområdet
  Tom P. Neesgaard genvalgt som formand for Rekrutteringsområdet
  John Holm blev genvalgt som formand for Kortområdet
  Walther Rahbek blev genvalgt som formand i Organisation og Internationalt Arbejde
  Walther Rahbek varetager fortsat Finansieringsområdet - HB fik bemyndigelse til at lede efter ny formand

  Erik Nielsen blev valgt som formand i Stævne- og Reglement i stedet for Jens Hansen, der har ønsket at udtræde
  Heidi Holmberg blev valgt som formand for Uddannelse

  DIF-revision/E&Y, Finn Redder Olsen og Bent Nielsen valgt som revisorer
  Johan Frydendahl blev valgt som revisorsuppleant.

  Appeludvalget består efter repræsentantskabsmødet af: 
  Thomas Lindschouw, formand
  Torben Kristensen, medlem
  Lars Hanghøj Petersen, medlem
  Bjarke Refslund, suppleant
  HB fik med bemyndigelse til at finde en suppleant yderligere

  Undervejs blev flere af de traditionsrige priser og hædersbevisninger uddelt:

  Årets Klub: Ballerup OK
  Formand Lars Hanghøj Petersen modtog prisen på vegne af Ballerup OK, der i de seneste år har oplevet en flot medlemstilgang efter et målrettet rekrutteringsarbejde.
  Kjeld Arildsen, Motion og Foreningsliv, overrakte prisen.

  Årets Træner: Magnus Oscarsson, Søllerød OK
  Magnus Oscarsson modtog prisen som Årets Træner efter sit vedholdende arbejde med børnetræning i Søllerød OK - altid insisterende på at gøre træningen sjov og på at implementere orientering i alle aktiviteter undervejs. Heidi Holmberg, Børn og Unge, overrakte prisen til Magnus.

  Årets Løber: Maja Alm, OK HTF
  Maja Alm vandt prisen som Årets Løber i 2017 efter en afstemning blandt DOF's medlemmer, som flere end 400 deltog i på forbundets hjemmeside.
  Sportschef Lars Lindstrøm præsenterede prisen, som vil blive officielt overrakt ved Påskeløbet på Fanø i slutningen af marts.

  Organisatoren: Henrik Poulsen, FIF Hillerød Orientering
  Formand Walther Rahbek motiverede uddelingen af Organisator-prisen med Henrik Poulsens utrættelige arbejde i Stævne og Reglementområdets IT-udvalg - der blandt andet tæller O-service, Ranglister og implementeringen af O-Track. 

  Silva-blokken: Dan Haagerup, Østkredsen
  Dan Haagerup fik overrakt Silva-blokken af Østkredsens formand, Torben Seir, efter mange års indsats som materielforvalter i kredsen.

  Årets MTBO-rytter vil blive uddelt senere på året.

  Det fulde referat vil være tilgængeligt her på hjemmesiden på et senere tidspunkt.

 5. Maja Alm kan efter endnu en imponerende sæson i den absolutte verdenselite kalde sig Årets Løber i 2017 efter den traditionsrige afstemning blandt DOF's medlemmer.

  Hovedmålet for sæsonen var VM i Estland i juli, og her lykkedes det for Maja Alm at tage hele tre medaljer med sig hjem.Hun blev verdensmester på sprintdistancen efter et overlegent løb, hvor hun førte fra start til mål i byen Tartus gader, og guldet blev sikret med en suveræn margin på hele 37 sekunder. Allerede dagen efter blev det til VM-sølv på sprintstafet-holdet, og senere lykkedes det også for Maja at vinde sølv på langdistancen - hendes første individuelle VM-medalje på én af de to skovdistancer.

  Nogle få uger senere stod der World Games på programmet i Polen, og her lykkedes det igen den suveræne dansker at vinde guld på sprintdistancen, og endnu en guldmedalje sammen med sprintstafetholdet.

   - Jeg er rigtig, rigtig glad for prisen som Årets Løber i 2017. Jeg er så stolt over at det lykkedes at vinde sprintguldet ved VM for tredje år i træk, og at jeg samtidig var i stand til at vinde min første individuelle VM-medalje på en af skovdistancerne. Det kan ikke lade sig gøre uden mange timers hård træning og et godt samarbejde med alle løberne og trænerne omkring landsholdet. Og det er dejligt at mærke opbakningen fra DOF's medlemmer. Jeg er klar til løbe om flere medaljer i 2018, siger Maja Alm. 

  For orienteringslandsholdet er EM i Schweiz i maj og især VM i Letland til august de største mål for 2018-sæsonen.

  Valget af Maja Alm som Årets Løber sker efter en afstemning blandt Dansk Orienterings-Forbunds medlemmer, som flere end 430 deltog i.

  I afstemningen fik Maja Alm knap 60 procent af de afgivne stemmer - og fik også maksimumpoint i alle tre kredse.

  Det er femte gang i karrieren, at Maja Alm bliver valgt til Årets Løber - det skete også i 2007, 2012, 2014 og 2016.

   

  Tusind tak til alle der deltog i afstemningen. Vinder af et gavekort til Løberen efter lodtrækning blandt alle afgivne stemmer blev Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK. Tillykke!

  Foto: Kell Sønnichsen

   

 6. DOF's nye GPS-tjeneste O-Track bliver officielt taget i brug i dag - d. 1. marts, efter at en lang række klubber har testet løs i flere måneder.

  O-Track gør det let at tracke og gense sine orienteringsaktiviteter. Med få klik kan klubber lægge alt fra Find vej-kort og klubtræninger til danmarksmesterskaber med flere hundrede deltagere ud til tracking og analyse.

  Universet kan både nås fra mobiltelefoner og tablets, hvor der foreløbigt kan hentes en app til Android-modeller (iOS kommer til i løbet af kort tid), og via hjemmesiden www.o-track.dk. På den måde kan man både bruge telefonen eller et GPS-ur til at tracke sit spor, og bagefter dele med de øvrige deltagere.

  Tryg løsning for begyndere
  Appen har funktioner, der gør den særlig relevant for nye i orienteringssporten: Man finder let det nærmeste Find vej-projekt og vælger en bane, der passer til ens niveau. Herefter finder man vej via kortet, der vises med poster direkte på telefonskærmen. Når posten er fundet, kan dens bogstavkode indtastes, og appen giver en melding om koden er korrekt.

  Og det er muligt at få vist sin position med en rød prik undervejs, så man aldrig farer vild og får en dårlig oplevelse til at begynde med. Bagefter er det nemt at få vist alle spor fra den pågældende bane og sammenligne sine vejvalg.

  Track træninger og konkurrencer
  For de mere rutinerede orienteringsløbere giver O-Track mulighed for at bruge GPS-teknologi til almindelige træninger i hverdagen - og hurtigt kunne sammenligne og analysere vejvalg med klubkammeraterne til eftersnakken. Alle konkurrenceløb kan også let lægges op, så deltagerne kan blive klogere på, hvor de vigtige sekunder blev vundet eller tabt.

  O-Track bliver forhåbentlig en del af klubbernes værktøjer - både når det handler om at give grønne orienterere en tryg start via et medie, de kender, og når garvede løbere skal have endnu mere udbytte af aktiviteterne i klubben. O-Track er udviklet i samarbejde med TracTrac og støttet af Nordea-fonden.

  Sådan gør du
  Man kan både oprette sig som bruger på hjemmesiden www.o-track.dk og via appen. Det er også muligt at logge ind via ens Facebook- eller Googlekonto. Herefter får man mulighed for at lægge sine GPS-spor ind under aktuelle events eller permanente Find vej-baner - og sammenligne sit eget spor med de andre deltagere på banerne.

  Man behøver ikke at oprette en O-Track-profil, hvis man blot vil se andres spor.

  Klubberne skal vælge en eller flere klubadministratorer, der får rettigheder til at oprette træninger, konkurrencer og Find vej-projekter i O-Track. Det foregår via medlemmets almindelige O-Track-profil, der bliver tildelt flere rettigheder. Kontakt DOF's sekretariat på mail (dof@do-f.dk) for at få udnævnt den første klubadministrator. Herefter kan dén person selv dele rettighederne med andre klubmedlemmer.

  Kortene, der lægges ind i O-Track, skal være georefererede - og eksporteres som en KMZ-fil i banelægningsprogrammet Condes. Besøg www.o-track.dk for en mere detaljeret guide til kort.

  Der findes naturligvis også guides til brugeroprettelse, brug af O-Track og apps på O-Tracks hjemmeside

  Klubkonkurrence med GPS-ure som præmie
  For at give O-Track den bedst mulige start og komme så mange som muligt til gavn fra begyndelsen, afholder DOF en introkonkurrence med flotte præmier.

  I de første tre måneder efter lanceringen af O-Track, er der hver måned et GPS-ur på højkant til den mest aktive klub.

  Der tildeles point efter følgende kriterier:

  - et uploadet Find vej-projekt giver 20 point
  - hvert eneste GPS-track på klubbens aktiviteter (både Find vej i DK og træninger/konkurrencer) giver ét point

  Det samlede pointantal divideres med antallet af medlemmer i de enkelte klubber, så mindre klubber også har mulighed for at komme til tops.

  Det er DOF's sekretariat, der forestår optællingen af point og løbende offentliggør de månedlige vindere (marts, april og maj) på DOF's hjemmeside og Facebookside.

 7. KUM

  Ungdomsløbere fra hele landet skal flytte KUM-krydset i deres 2018-kalender, så det fremover står i weekenden d. 26. - 28. oktober.

  Flytningen sker på grund af sammenfald med JEC - det uofficielle Junior-EM, der løbes i Schweiz tre uger tidligere.

  KUM 2018 afholdes med base på Skørping Skole i Nordjylland. Der er langdistance lørdag i Rold Vælderskov og stafet i Brændeskoven søndag lige ved siden af skolen.

  Der er naturligvis også godt med sociale aktiviteter på programmet og den traditionsruge festmiddag lørdag aften.

  Følg KUM 2018 på Facebook

 8. Tema loebHar du og din klub forslag til ændringer i DOF’s reglementer (Fod-O og MTBO)?

  Hvis det er tilfældet, skal du snart tænke på at formulere ændringsforslaget og sende det til tage.v.andersen@mail.dk

  HB har for nylig forlænget fristen for fremsendelse af forslag til 1. august 2018. Der er dog visse begrænsninger:

  • Du kan ikke selv fremsende et eget forslag. Det skal fremsendes af din klubformand som tegn på at din klub står bag forslaget.

  • Hvis forslaget skal kunne gælde fra 1.1.2019 skal det have været behandlet og godkendt på et klubledermøde i kredsen.

  • Det skal derfor fremsendes senest den 1. maj 2018 for at blive skrevet ind i den rette sammenhæng og udsendt til de øvrige klubber i kredsen forud for klubledermøderne som er 28.5. i SYD, 6.6. i NORD og 11.6. i ØST.

  • Hvis forslaget bliver støttet af de øvrige klubber i kredsen og tilsvarende i de to øvrige kredse bliver det behandlet videre i Stævne- og Reglement-udvalget eller MTBO-udvalget og indstillet til godkendelse i hovedbestyrelsen i oktober 2018.

  • De forslag der fremsendes 1. maj-1. august vil først kunne behandles på klubledermøderne 31. okt.-5. nov. 2018 og ved de senere klubledermøder med henblik på at kunne indgå i reglementerne fra 1.1.2021.

  Du finder den opdaterede tidsplan for ændringer til Reglement 2019 - her:

  Der er tilføjet en stribe korrektioner til det nuværende Reglement, som kan læses her:

 9. VM Lang 2017 RasmusOle Søgaard og Morten Bang Nørgaard har opdateret vejledningen til banelængder og sværhedsgrader til MTBO løb, samt udviklet en skabelon til indbydelse og instruktion i forbindelse med MTBO-stævner.

  Begge dele skal være med til i fremtiden at sikre en højere grad af kvalitetssikring af vores nationale konkurrencer.

  Kommende arrangører bør gennemlæse dokumenterne, da der er en masse vigtige informationer og indput.

  Dokumenterne findes sammen med de øvrige vejledninger og dokumenter til MTBO her.

 10. Tema KortMødemappen er nu blevet opdateret med det reviderede regnskab.

  På hjemmesiden finder du en kopi til behandling på bestyrelsesmødet den 2. marts. se mere her

  Efter at have modtaget det reviderede regnskab er der en lille ændring til side 43 i mødemappen, vedrørende budget 2017 og resultat 2017. Ændringen påvirker ikke det endelige resultat som fortsat er på 35.524 kroner, men har betydning for størrelsen på omkostnings- og indtægtsopgørelse i både budget og resultat. Ændringen på side 43 i er indført i mødemappen som ligger på hjemmesiden pr. dags dato.

   

   

FIF Hillerød Orientering

Klubhus   CVR   32232965
    Bank   Spar Nord Hillerød
"Kompashuset"   Konto   9213-4560075893
Ødamsvej 36   IBAN   DK0992134560075893
3400 Hillerød    BIC   SPNODK22

Medlem af

      

Top
Template by JoomlaShine