DOF Nyheder

do-f.dk
 1. Vi håber at I alle er raske og sunde, og passer godt på hinanden i denne tid hvor alting ikke er ved det normale.

  Efter statsministerens pressemøde mandag den 23. marts, er anbefalingen at restriktionerne fortsætter frem til og med den 13. april. Samtidig er det blot at konstatere, at mange kommuner fortsat holder deres idrætsfaciliteter helt lukket frem til og med mandag den 13. april (altså til og med påskeferien).

  Dansk Orienterings-Forbund bakker 100% op omkring myndighedernes beslutning.

  I forhold til DOF`s egne aktiviteter er det besluttet, at vi ikke planlægger aktiviteter frem til og med den 13. april. Ingen af os ved hvad der vil ske efter påske, og hvilke tiltag eller yderligere restriktioner der muligvis kan komme. Men DOF`s opfordring følger myndighedernes og er altså at klubberne aflyser aktiviteter til og med den 13. april som udmeldt af såvel regering som DIF.

  DOF ønsker at I allesammen vil passe godt på jer selv, hinanden og støtte op omkring de tiltag som vi løbende får fra myndighedernes side.

  Vær desuden opmærksom på at DIF har opdateret sin hjemmeside med en lang række praktiske oplysninger omkring konsekvens af at aflyse events, kompensationsordninger, klubkontingent osv.

  Læs mere via nedenstående links:

  DIF's information med praktiske oplysninger

  Myndighedernes hjemmeside om coronasmitte:

  Her kan du læse de seneste opdaterede nyheder fra myndighederne om coronavirus, påbud og opfordringer.

   

 2. Tirsdag den 17. marts har myndighederne i forbindelse med et pressemøde udstedt påbud om, at alle indendørs sports- og idrætsfaciliteter skal lukkes foreløbig frem til den 30. marts 2020. Forbuddet træder i kraft med virkning fra senest i dag den 18. marts klokken 10:00.

  Udover lukningen af de indendørs idrætsfaciliteter indføres der et midlertidigt forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, aktiviteter eller lignende hvor mere end 10 personer er samlet.

  Denne del af forbuddet gælder både indendørs og udendørs og omfatter både offentlige og private begivenheder. Forbuddet gælder ligeledes fra i dag den 18. marts kl. 10:00 og frem til den 30. marts 2020.

  DIF har i forlængelse af pressemødet udsendt en pressemeddelelse som anbefaler, at alle generalforsamlinger, repræsentantskabsmøder og bestyrelsesmøder udsættes eller afholdes online – også selvom der er færre end 10 deltagere.

  DOF bakker op om en restriktiv linje i forhold til smittespredning, som kommer til udtryk ved DIF`s supplerende anbefalinger. De facto betyder gårsdagens udmeldinger at indsatsen strammes yderligere og at klubberne skal aflyse alle aktiviteter, minimum marts måned ud.

  DOF vil i forbindelse med de aflysninger, som følger af myndighedernes opfordringer, påbud samt supplerende DIF`s anbefalinger ikke opkræve løbsafgift, uanset bestemmelser i reglementer for aflysningsfrist.

  Links:

  Myndighedernes hjemmeside om coronasmitte

  DIF pressemeddelelse, 17. marts

 3. Arrangørerne af DM Nat har besluttet aflyse danmarksmesterskabet, der skulle have været afviklet om halvanden uge.

  Stævnelederen skriver:

  Pga. den nuværende situation omkring Corona virussen har Horsens OK besluttet at aflyse Danmarksmesterskaberne i Natorientering 2020, som skulle afholdes lørdag d. 21/3. Dette er sket efter have konsulteret Dansk Orienterings-Forbund, Dansk Idrætsforbund og Horsens Kommune.

  Følgeløbet d. 22/3 aflyses ligeledes.

  Vi er naturligvis kede af, at vi ikke kan gennemføre stævnet i Siellenfeld Plantage, men løbernes sikkerhed er vigtigst frem for alt. Det er afgørende betydning, at vores sport ikke bidrager til yderligere smittespredning i samfundet.

  Horsens OK ønsker stadig at gennemføre DM Nat 2020, men vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvornår det bliver. Vi vil i samråd med Dansk Orienterings-forbund i nær fremtid forsøge at finde et nyt tidspunkt for afviklingen af mesterskabet.

  Vi håber på alles forståelse i denne særlige situation.

  På vegne af Horsens OK

  Allan Skouboe
  Stævneleder, DM Nat 2020

 4. Regeringen afholdt i aftes pressemøde om udviklingen og nye tiltag i forhold til Covid-19 i Danmark. 

  I forhold til fredagens opfordring, så sker der en betragtelig opstramning af myndighedernes anbefaling for at begrænse smittespredning, således at der nu opfordres til at undgå forsamlinger på flere end 100 personer indendørs samt at alle indendørs fritidstilbud lukkes. Alle frivillige foreninger opfordres kraftigt til at gøre det samme.

  Umiddelbart herefter har DIF udsendt en pressemeddelelsesom anbefaler aflysning af alle aktiviteter, dvs. både inden- og udendørs.

  DOF er ligeledes bekendt med at en del kommuner anbefaler aflysning af aktiviteter. 

  DOF anbefaler at bakke op om en restriktiv linje i forhold til smittespredning, herunder myndigheder og DIF`s anbefalinger om at klubberne aflyser alle aktiviteter i de næste 14 dage.

  Vi anbefaler ligeledes at alle klubber og medlemmer følger myndighedernes anvisninger omhyggeligt. Det gælder særligt i forhold til udlandsrejser. Myndighedernes hjemmeside om coronasmitte findes her.

  Alle DOF`s medarbejdere vil i det omfang det er muligt arbejde hjemmefra med sædvanlig betjening af klubbernes forespørgsler. Du finder kontaktinformationer på de ansatte her:

  DOF-aktiviteter, herunder trænerkursus 1-2 vil ligeledes blive aflyst i den kommende tid. For vores eliteløbere, som udgør en ganske lille gruppe, så vil de næste 14 dages samlinger blive aflyst. Der vil tilgå information til de direkte berørte.

  Vi vil løbende holde klubberne orienteret om situationen.

 5. Arrangørerne af etapeløbet Nordjysk 2-dages, OK Vendelboerne, har valgt at aflyse etapeløbet, der skulle have været afviklet i den kommende weekend.

  Aflysningen sker på grund af risikoen for at sprede smitten med coronavirus. Arrangørerne havde ellers foretaget en række ændringer ved stævnet for at mindske risikoen og kunne gennemføre konkurrencen, men selve transporten til stævnet udgør for stor en risiko, har arrangørerne vurderet.

  Danmarks Idrætsforbund opdaterer på sin hjemmeside anbefalinger til aktører i idrættens verden vedrørende coronavirus.

   

 6. 2020 EC samling 1

  Løberne i alle fire landsholdsgrupper har løbet, styrketrænet og sparret sig igennem den sidste halvdel af den seneste uge.

  I Aarhus var Verdensklasse-, Elite- og Udviklingsgruppen samlet over fire dage, hvor de øvrige Elitecenter-løbere også deltog. U18-gruppen var samtidig samlet i Silkeborg.

  For de omkring 30 løbere i Aarhus bød samlingen på en lang række af kvalitetstræninger med DOF’s elitecenter som udgangspunkt.

  Torsdag morgen tog løberne hul på samlingen med intervaller ved Tangkrogen og senere på dagen en fælles løbetur i Aarhus. Fredagen begyndte med fælles styrketræning anført af Team Danmarks fysiske træner Line Hovgaard-Hansen, inden den stod på o-teknisk træning i Marselisborgskovene sidst på dagen.

  Lørdag mødtes løberne fra Aarhus så med de omkring 30 løbere i U18-gruppen i Silkeborg Nordskov. Her gennemførte de først en intensiv stafettræning sammen inden de senere på dagen løb en o-bane i par - U18-løbere med én fra de andre grupper - i Aarhus. Her var der rig mulighed for at sparre og inspirere hinanden på tværs af grupperne.

  Om søndagen afsluttedes samlingen for landsholdsløberne med en sprintstafettræning i Aarhus, hvor billederne her i artiklen stammer fra. U18-gruppen fortsatte deres aktiviteter i Silkeborg.

  - Det har været en rigtig god samling, hvor landsholdsgrupperne har haft stor glæde af at sparre med hinanden og lære fra sig. De har også fået et indblik i, hvor meget kvalitet vi har i træningerne på Elitecenteret i Aarhus, hvor vi virkelig kan flytte løberne i retning af verdensklasse. Og så er det bare fedt at se 60 af landets bedste unge løbere give den gas sammen i skoven. Der var masser af god energi, fortæller landstræner Jeppe Ruud.

  Foto: Iben Valery

  2020 EC samling 2

  2020 EC samling 3

  2020 EC samling 4

   

 7. 2019 U18 Samling Jeppe Ruud

  DOFs Venner har modtaget ansøgninger fra 18 topmotiverede løbere og har udvalgt 11 til turen.

  Følgende løbere er udvalgt:

  • Malin Agervig Kristiansson
  • Mathilde Smedegaard
  • Alberte Kaae-Nielsen
  • Eva Ørnhagen Jørgensen
  • Andreas Bock
  • Søren Thrane Ødum
  • Linus Agervig Kristiansson
  • Malthe Poulsen
  • Malte Kjær Hemmningsen
  • Mikkel Holm
  • Lasse Falck Weber

  Rasmus Folino Nielsen og Marius Thrane Ødum er trænere på turen. Vi håber, at løbere og trænere kan få en rigtig god tur til Tyrkiet med målrettet træning mod juniorernes store mål i 2020.

  På DOFs Venners bestyrelses vegne
  Charlotte Thrane

  Info om træningslejren fra de tyrkiske arrangører: https://eventor.orienteering.org/Documents/Event/3559/1/3-rd-Official-Training-Camp

  Foto: Jeppe Ruud

   

 8. 2020 dansk sprint cup

  Dansk Sprint Cup videreføres i 2020 med en ændring af klasseinddelingen, så den følger klasseinddeling til DM Sprint.

  Det er dog ikke alle sprintløb til ranglisten, som vil blive udbudt med alle DM Sprint klasserne. Dér hvor der er færre klasser, skal du tilmelde dig den yngst mulige klasse (for D/H-20) eller den ældest mulige klasse (øvrige). Det vil sige at hvis den ældst mulige klasse er H50, så skal alle herre-løbere over 50 tilmelde sig denne klasse. Det er så aftalt med arrangørerne, at de laver en separat resultatliste for danske løbere, hvor alle løbere er placeret i den relevante DM Sprint-klasse.

  Følgende konkurrencer tæller i Dansk Sprint Cup tilbydende alle DM Sprint klasser:
  2/5 Sjællandssprinten etape 1 og 2 i Næstved.
  3/5 SM Sprint i Køge.
  9/5 Midtjysk Sprint Cup i Skive.
  10/5 Midtjysk Sprint Cup i Viborg.
  24/5 DM Sprint i Aalborg.
  5/6 FIF Sommerweekend i Hillerød (junior VM testløb).
  8/7 WOC tour publikumløb i Kolding.
  9/7 WOC tour publikumløb i Fredericia.
  11/7 WOC tour publikumløb i Vejle.
  23/10 Høst Open sprint.

  Følgende konkurrencer tæller i Dansk Sprint Cup og forventes at tilbyde alle DM Sprint klasser:
  16/5 Fynsk Sprint Cup, Odense (ikke aftalt endeligt på plads endnu).
  17/5 Fynsk Sprint Cup, Odense (ikke aftalt endeligt på plads endnu).

  Følgende konkurrencer tæller i Dansk Sprint Cup og tilbyder ikke alle DM Sprint klasser. Til gengæld vil arrangørerne lave en særskilt resultatliste, hvor alle danske løbere er placeret i den klasse de løber/skulle løbe DM sprint i:
  27/3 Danish Spring i Farum.
  21/6 Sprint i Thisted.
  26/6 Vestjysk 2- dages Sprint i Holstebro.
  3/7 Vikingedyst Sprint (sted ikke endeligt fastlagt).
  6/9 Divisionsmatch i Aarhus (ikke aftalt endeligt på plads endnu).

  Pointgivning vil være uændret, og de 7 bedste sprintløb vil være tællende. Afslutning med hædring af vinder planlægges til at ske i forbindelse med Høst Open på Bornholm til oktober.

  Der udstår at finde en sponsor, så hvis du er interesseret eller kender nogen, der kunne være interesseret, så send en mail til jess@youseeme.dk.

  Foto: Iben Valery

 9. JWOC 2019 Stafet Ida venter

  Løbere der ønsker at repræsentere Danmark i konkurrencer i 2020 kan nu læse udtagelseskriterierne for hhv. seniorkonkurrencer og ungdoms- og juniorkonkurrencer.

  Konkurrencerne det drejer sig om er:

  Senior:

  World Cup 1-3. Neuchatêl, Schweiz. 19.-24. maj

  VM (WOC). Trekantsområdet, Danmark. 5.-12. juli

  Student-VM (WuOC). Smolensk, Rusland. 12.-19. juli

  EM (EOC) og WC 4-6. Rakvere, Estland. 17.-24. august

  World Cup 6-9. Cansiglio, Italien. 29. September – 5. oktober

  Ungdom og junior:

  Ungdoms-EM (EYOC). Ungarn. 18.-22. juni

  Junior VM (JWOC). Kocaeli, Tyrkiet. 23. juni – 4. juli

  Baltic Junior Cup, Finland. 23.-25 oktober

  Bemærk at løbere udenfor Verdensklassegruppen, Elitegruppen og Udviklingsgruppen skal indsende interessetilkendegivelse senest d. 15/3 2020.
  Dette gælder ikke for ungdoms- og juniorløbere.

  Læs udtagelseskriterier for senior her.

  Læs udtagelseskriterie for ungdom og junior her.

  Find mere information her.

 10. Tema post

  Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har hen over weekenden udsendt materialer til alle klubber under DIF med anbefalinger i forhold til begrænsning af smitterisiko ved coronavirus.

  Af anbefalingerne fremgår, at man følger myndighedernes opfordring til at aflyse eller udskyde arrangementer med over 1.000 deltagere og for arrangementer med under 1.000 deltagere, opfordrer myndighederne til, at:

  - arrangører vurderer smitterisikoen for det konkrete arrangement
  - der i forbindelse med arrangementet informeres om smitterisiko
  - håndsprit eller vådservietter gøres tilgængelige

  Retningslinjerne kan findes her: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/seneste-nyt-fra-myndighederne/myndighedernes-opfordring-vedr-arrangementer

  Det er DOF`s holdning, at vi i orienteringssporten bør rette os efter myndighedernes anbefalinger om ikke at samle 1.000 deltagere på et sted. Det er samtidig DOF`s holdning, at orienteringsporten foregår udenfor og uden publikum, hvilket bidrager positivt i forhold til minimering af risici.

  Forbundet anbefaler, at man kontakter myndighedernes hotline på telefon: 7020 0233 for afklaring af eventuelle spørgsmål, herunder i forhold til minimering af risici.

  Der kan ligeledes opnås mere information om emnet på myndighedernes hjemmeside: coronasmitte.dk
  Bemærk at siden periodisk kan være nede. I det tilfælde kan du med fordel se DIF's hjemmeside for opdaterede anbefalinger i idrættens verden.

FIF Hillerød Orientering

Klubhus   CVR   32232965
    Bank   Spar Nord Hillerød
"Kompashuset"   Konto   9213-4560075893
Ødamsvej 36   IBAN   DK0992134560075893
3400 Hillerød    BIC   SPNODK22

Medlem af

      

Top
Template by JoomlaShine