DOF Nyheder

do-f.dk
 1. 2019 vaerd at videStævne- og Reglementsudvalget har i længere tid haft et ønske om at sætte gang i en revision af ”Værd at vide”-hæfterne, der er et populært redskab til brug for især stævnekontrollanter og banekontrollanter. Hæfterne, der også dækker ”Værd at vide som dommer” og ”Værd at vide som deltager”, er udgivet i 2008 og er på mange områder forældede.

  Siden 2008 er de ikke blevet opdateret og har derfor en række specifikke mangler, f.eks. er den nyeste udvikling med O-track og O-result af gode grunde slet ikke omtalt, divisionsturneringen er ændret, og der er nye krav til bl.a. børnebaner og blå baner.

  Stævne- og Reglementsudvalget har derfor nu nedsat en arbejdsgruppe, der har fået i opdrag at revidere hæfterne, så de er helt up-to-date i forhold til vore dages orienterings-trends.

  Tovholder på arbejdsgruppen er formanden for SRU, Erik Nielsen, Amager OK. De øvrige medlemmer er Erik Bobach, Silkeborg OK, Lars Thestrup, OK Melfar og Peter Sørensen, PI-København. Gruppen forventer at have færdiggjort sit arbejde inden sæsonstart 2020.

  Har du en mening om eller gode ideer til indholdet af ”Værd at vide” hæfterne er gruppen meget interesseret i at høre herom, send i så fald gerne en mail til info@runamok.dk med dine ønsker eller gode ideer.

  Erik Nielsen
  Stævne- og Reglement

 2. Silas Hoffmann - samlet vinder i H/D11

  I denne weekend blem MTBO sæsonnen to sidste konkurrencer afviklet i Vejle Nørreskov og Silkeborg Vesterskov.

  VEJLE NØRRESKOV

  På en dag hvor Vejle om morgenen havde oplevet masive regnmengder som forårsagede oversvømmelser og trafikkaos i midtbyen, blev der på toppen  af Vejle Nørreskov med udgang fra OK Snab afviklet MTBO i forholdsvis tørre forhold.

  OK Snab og Horsens OK var gået sammen og lavet mellemdistance i Nørreskoven - en ny lokation for MTBO, rytterne blev udfordret af skovens meget detaljerede stinet, som gennem de sidste mange år er blevet udbygget til med et stort antal spor, som bland andet anvendes til storre licensløb i MTB. Udover et meget udfordrende stinet, er der også en hård kuppering, som udfordre de fysiske evner.

  Midt på banen skulle ryterne skifte taktik da vilaveje, og et dertilhørende cykel/gangstinet i Bredballe, dannede rammerne om den midterste del af banen inden det gik retur gennem skoven mod mål. De mange stier og kraftige kuppering betød at rytterne skulle tænke sig om i vejvalget og muligvis kigge efter gode udenomsvejvalg for at undgå de snørklede singletrack.

  SILKEBORG VESTERSKOV

  Det har gennem de sidste mange år været tradition at Silkeborg er været for årets sidste løb, og det gentog sig på søndagens mellemdistance i den kupperede Vesterskov, bannelæggeren havde dog været flink og holdt sig fra den SV del som bestemt er den hårdeste, men der var fortsat masser af udfordring. Silkeborgskovene er ved at være udbygget med rigtig mange spor både til hesteryttere, MTB-ryttere og øvrige skovgæster, så dagens mellemdistance handlede i den grad om at være opmærksom og kkoncentreret hele vejen.

  Arrangørerne fra Silkeborg OK, havde sørget for godt vejr og trods meldinger om regn, hold den sig på  afstand til etævnet var afviklet og præmieoverrækkelsen slut.

  Weekendens løb var udover at være sæsonnens sidste og afslutningen på  året 2 cup's, TRIMTEX MTBO CUP for H21 og D21, og Dansk MTBO Cup for H/D11-20 og H/D40+

  Flere af klasserne var afgjort inden weekendens løb men i enkelte klasser var der kamp om podiet helt frem til sidste løb.

  Top 3 i TRIMTEX MTBO CUP

  D21

  1. Cæcilie Rueløkke Christoffersen, OK ØST Birkerød

  2. Camilla Søgaard, Horsens OK

  3. Annika Henriksen, Svendborg OK

  H21

  1. Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød

  2. Oliver Friis, Horsens OK

  3. Johan MacLassen, Rold Skov OK

  Den fulde stilling kan findes på: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/ranglister

  Dansk MTBO Cup Vinderne:

  H/D11. Silas Hoffmann, OK sorø

  D14. Miri Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød

  H14. Stian Hoffmann, OK Sorø

  D17. Gertrud Riis Madsen, Rold Skov OK

  H17. Patrick Reibert Hansen, Allerød OK

  D20. Sara Lykke Brinch, FIF Hillerød Orientering

  H20. Marko Birk Nielsen, Aalborg OK

  D40. Katja Brunstedt, OK ØST Birkerød

  H40. Morten Bang Nørgaard, OK ØST Birkerød

  D50. Berit Harfot, Horsens OK

  H50 Bjarne Topp, OK ØST Birkerød

  D60. Birgit Hausner, OK SG

  H60. Søren Tarp, OK PAN Aarhus

  D70. Ansa MacLassen, Rold skov OK

  H70. Per Allan Pedersen, OK FROS

  H/D75. John Rasmussen, Silkeborg OK

  H/D80. Dolfi Rotovnik, Tisvilde Hegn OK

  Den fulde stilling kan findes på: https://docs.google.com/spreadsheets/d/19ml9OyQ-OgeLkENFthU6VpmyaPDkWNVXwqMuMUlptmw/edit#gid=1356835294

  Selvom sæsonen er afsluttet, betyder det ikke at der ikke er flere aktiviteter.

  I Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark afvikles der hver år 3 forskellige MTBO Vintercup's, dog i et lidt anderledes format - her er der tale om pointløb med spørgsmål ved posterne og hvor man kører i par af 2.

  I Nordsjælland afvikles der igen i år Vinterserie, som er en serie almindelige MTBO løb.

  Er man interesseret anbefales det at tage fat i nogen af de lokale MTBO ryttere for at hører nærmere.

 3. Løbere på gymnasiale uddannelser har mulighed for at søge om sportslig godkendelse hos Team Danmark til mere fleksible betingelser for eliteidræt under uddannelsen. Sportlig godkendelse giver adgang til 4-årige forløb, og giver derved ekstra tid til træning og restitution, mulighed for at flytte eksamener, større accept af fravær pga. eliteidræt, samt mulighed for supplerende undervisning. 3-årige Team Danmark forløb findes også, men rummer ikke den samme mulighed for træning og restitution i normal skoletid.

  Dansk Orienterings-Forbund arbejder for at skabe optimale rammer for at kombinere eliteidræt og uddannelse på gymnasialt og videregående niveau. DOF opfordrer derfor unge talenter til at søge godkendelse til 4-årige Team Danmark-forløb, og gerne i dedikerede eliteidrætsklasser såfremt dette er muligt. 4-årige Team Danmark-forløb og dedikerede eliteklasser giver bedre og mere fleksible muligheder for at kombinere en gymnasial uddannelse med eliteidræt.

  Team Danmark-godkendelse på gymnasiale uddannelser skal udnyttes til at skabe større udvikling hos talentfulde løbere, og Dansk Orienterings-Forbund er derfor forpligtet til at sikre at kun motiverede talenter godkendes til Team Danmark-forløb. Der er derfor opstillet en række kriterier for godkendelse, og alle kriterier forventes opfyldt for at løbere kan godkendes.

  Kriterier:

  • Udtagelse til Ungdoms-EM (EYOC) – eller anden dokumenteret indsats svarende til de nationalt bedste løbere over det seneste år. Særlig vægt lægges på data fra forbundets online-træningsdagbog.
  • Aktiv og fast deltager ved TC-træning
  • Indsendt interessetilkendegivelse til juniorlandsholdet
  • En korrekt udfyldt ansøgning til Team Danmark

  Team Danmark indbyder i samarbejde med elitekommunerne Odense, Aarhus, Roskilde, Aalborg, Holstebro og Esbjerg til informationsmøder om ungdomsuddannelse og elitesport. Se invitation i nedenstående link.

  • Roskilde d. 25. november
  • Aarhus d. 27. november
  • Aalborg d. 2. december
  • Esbjerg d. 3. december
  • Herning d. 4. december
  • Lyngby d. 5. december
  • Odense d. 10. december

  Link til online ansøgningsskema til sportslig godkendelse kan findes på www.teamdanmark.dk

  Ansøgningsfristen er den 10. januar 2020 og Team Danmark udsender svar senest den 6. februar 2020.

  Link til oversigt over Team Danmark uddannelsespartnere: http://teamdanmark.dk/Eksperter/Karriere-og-uddannelse/Articles%20Folder-erhvervskarriere/Uddannelsespartnere.aspx

  Link til invitation til informationsmøder: https://do-f.dk/images/landshold/Dokumenter/07748_-_Ungdomsuddannelser_infomateriale_-_Team_Danmark.pdf

  Yderligere information kan fås ved henvendelse til DOFs Talentudviklingsansvarlige:
  Rasmus Folino
  Mob: 30 70 82 41
  E-mail: rfn@do-f.dk

 4. repmoede2018Strategiseminaret for DOF`s hovedbestyrelse, medarbejdere, områder og kredsbestyrelser bliver afholdt den 9. november 2019 i Brøndby.

  I år vil strategiseminaret se fremad mod strategiperioden 2021-2025 (Plan 2025). 

  Materialet til Strategiseminaret forventes udsendt i slutningen af oktober.

  Medlemmer af HB, Kredsbestyrelser, Medarbejdere og Områder vil kunne tilmelde sig seminaret med tilmeldingsfrist: 1. november

  Lørdag den 9. november:

  Mødelokalet: Gunnar Nu 3 (A-bygningen, afsnit af den store sal)
  Der vil være let morgenmad sat frem foran lokalet fra kl. 09:00.

  09:30-10:30: Velkomst
  Velkomst og præsentation af udviklingstendenser i Idrætten.

  10.30-11:00: Udkast til ny DOF Mission, Vision og Strategi 2021 - 2025
  Walther Rahbek præsenterer udkast til Plan 2025.

  11:00-12:00: Gruppearbejde

  12:00-13:00: Middag i Restaurant Havestuen, Idrættens Hus

  13:00-15:00: Gruppearbejde

  15:00-16:00: Plenum
  Opsamling på diskussion fra grupperne.

  16:00-: Dagens program er slut

  Tilmelding til strategiseminaret foregår i O-service.

 5. 2019 DMHold OKPan

  Foto: OK Pan Aarhus' Facebookside

  OK Pan Aarhus kan kalde sig Danmarks bedste orienteringsklub igen efter en klar sejr i søndagens finale i COWI-ligaen - DM Hold, der blev løbet i Als Nørreskov med OK Syd som arrangør.

  Aarhus-klubben vandt alle matcher med mindst 50 point og efterlod andenpladsen til Horsens OK, mens Søllerød OK blev nummer tre. Der var 13 point til forskel i den indbyrdes match mellem Horsens og Søllerød.

  FIF Hillerød Orientering blev nummer fire, mens OK Snab og Kolding OK fulgte efter.

  OK Pan var især overlegen i H21-klassen, hvor der stod Pan-løbere på de første fire pladser. Norske Emil Ahlbäck løb med sejren og var lidt mere end to minutter hurtigere end klubkammeraterne Jonas Munthe og Eskil Schøning. FIF løb sig i øvrigt ind på de tre følgende pladser i H21, med juniorløberen Malthe Poulsen som den hurtigste.

  I D21 var tidligere verdensmester Ida Bobach skarpest på de knap syv kilometer og vandt et lille minut foran FIF's Nikoline Friberg Klysner, mens anden FIF'er Anne Konring Larsen blev nummer tre. Efterårets dobbelte danmarksmester Cecilie Friberg Klysner stillede ikke til start.

  D20 blev vundet af FIF's Annika Simonsen, der i øvrigt løb samme vindertid som Ida Bobach på samme bane. D18 endte også på FIF-hænder, nemlig med en meget klar sejr til Sigrid Høyer Staugaard, der endda fortsat kan stille op i D16.

  I H20 havde Malte Kjær Hemmingsen, FIF. en rigtig god dag og gav baghjul til de tre efterfølgende Pan-løbere, mens Søllerød OK's Lukas Becker snuppede sejren i H18.

  Der er resultater og billeder på OK Syds hjemmeside, ligesom du kan dele og se vejvalg på O-track.

 6. 2019 mtbo tyskland slut

  Hvis den europæiske MTBO-elite ikke kendte "Der er et yndigt land", før de tog afsted til junior- og ungdoms-EM i Tyskland, der samtidig talte som World Cup for seniorerne, så sad melodien fast søndag eftermiddag, da de rejste hjem.

  Den afsluttende sprintdistance blev nemlig en flot kulmination på mesterskaberne, da både Nikoline Splittorff og Thomas Steinthal sprintede sig til en guldmedalje.

  Og samtidig fik begge gårsdagens vindende, danske stafethold deres fortjente guldmedaljer om halsen, da resultatet blev godkendt og undgik en annullering.

  D20
  Dagens sprint blev kørt i og omkring byen Johanngeorgenstadt, og starten var placeret langt højere end målområdet, så især den første halvdel af banen blev kørt med ekstra høj fart.

  - Det gik rigtig godt. De havde lagt rigtig mange poster ind på den relativt korte bane. Så der var et højt stressniveau og meget at tænke på hele tiden, så det var superintenst fra start til slut, fortæller Nikoline Splittorff, der med sejren gjorde rent bord og vandt samtlige konkurrencer ved mesterskaberne i Tyskland.

  Der var også et andet stressmoment for Nikoline undervejs. Efter gårsdagens stafet i det meget voldsomme tyske efterårsvejr kunne hun ikke skifte til højere gear på sin cykel - men kun nedad. Derfor satte hun manuelt cyklen i et højt gear fra start og skiftede slet ikke undervejs.

  Det var også Nikolines sidste mesterskab i juniorklassen, da hun efter nytår rykker op til seniorerne.

  - Jeg tænker, at det bliver en fed udfordring. Jeg har ingen anden pejling end at de kører rigtig hurtigt. Så det bliver spændende at se næste år, siger hun.

  I dag var nærmeste modstander Lucie Rudkiewicz fra Frankring, der kørte 41 sekunder langsommere end Nikoline.

  Annika Henriksen og Christine Reibert Hansen havde også god fart i cyklerne, men marginalerne var ikke på deres side, så de sluttede lige uden for podiet som nummer syv og otte.

  H20
  Thomas Steinthal kan efter dagens sejr kalde sig både verdens- og europamester i sprint hos juniorerne. Og i dag fik han også skovlen under tjekken Jan Hasek, der har vundet mellem- og langdistancen i Tyskland, men i dag måtte nøjes med sølv - 14 sekunder efter Thomas.

  - Der var et par enkelte steder, hvor jeg var lidt på bagkant. Men jeg havde set, at terrænet ikke var sværere end at der godt kunne presses på. Jeg lavede en enkelt fejl, men ellers gik det lige efter bogen, så jeg er meget tilfreds, siger Thomas Steinthal.

  Mikkel Brunstedt Nørgaard blev nummer 8 i dag.

  H17
  Noah Tristan Hoffmann var to sekunder fra en tur på podiet, da han sluttede som nummer syv i dag.

  Han kunne til gengæld glæde sig over den samlede sejr i Young Guns-serien, der er en slags World Cup for ungdoms- og juniorryttere over 12 afdelinger.

  Her var der også mere dansk at glæde sig over. Nikoline Splittorff vandt D20-klassen, mens Mikkel Brunstedt Nørgaard og Thomas Steinthal blev henholdsvis nummer to og tre i H20.

  Cæcilie Christoffersen var også i sadlen på dagens downhill-sprint, der gjaldt World Cuppen hos seniorerne. Hun blev nummer 17 i dag.

  Det var også sidste afdeling i MTBO-World Cuppen, hvor europamester Camilla Søgaard blev bedst placerede dansker på en samlet femteplads - Cæcilie Christoffersen sluttede som nummer 18. Blandt mændene endte Rasmus Søgaard højst af danskerne som nummer 34.

  Se resultater, tracking mm. fra mesterskaberne i Tyskland.

  MTBO-landsholdet kan sagtens rejse hjem fra Tyskland med hovedet i sky - i alt blev det til ti medaljer i junior- og ungdomrækkerne.

 7. Opdatering søndag 6 oktober: Den er god nok, resultaterne er nu bekræftede uden ændringer og de danske Junior drenge og piger har alle netop fået deres guldmedaljer. TILLYKKE!

  Ja, så kort kan det siges. Ganske fantastisk og en god overraskelse at det kunne lade sig gøre! Drengene Noah Tristan Hoffmann, Mikkel Brunstedt Nørgaard og Thomas Steinthal samt pigerne Birka Øhlenschlæger Nielsen, Annika Henriksen og Nikoline Holm Splittorff fik fuld udtælling på en dag som ellers var præget af syndflodslignende forhold og kan nu alle sammen kalde sig MTBO Europamestre i stafet det næste års tid. Sublimt at de alle fik kæmpet sig igennem til et topresultat på denne dag, som går over i historien som ganske miserabel hvad de meteorologiske forhold angår!

  Thomas 3 tur EM

  Thomas Steinthal fighting face (Foto: Sebastian Schlegel)

  Dette skal i skrivende stund dog ses med følgende forbehold: Banedata var fra start oprettet forkert i tidtagnings-systemet, så virkelig mange hold blev i første omgang fejlagtigt diskede. Dette har arrangørerne været ved at rette op på, men den officielle resultatliste foreligger først senere og medaljeceremonien er som følge af dette udskudt til i morgen. Derudover er der indgivet en klage over deltagere der har skåret uautoriseret igennem terræn og denne skal behandles på behørig vis. Dette er dog ikke noget som skulle få betydning for de danske hold. Slutteligt skal det nævnes at der til dagens stafet skulle have været oprettet en start karantæne zone, så kort og GPS tracking kunne være online og tilgængelige for alle andre under konkurrencen. Men på grund af de ekstreme vejrforhold blev denne start karantæne droppet. Ideen var så at GPS trackingen skulle være online, men uden kortet, så man stadig kunne se hvem der var først uden at kunne få en fornemmelse for terrænet. Desværre var kortet også offentligt tilgængeligt i nogle minutter og dette afstedkom en snak om at der forelå en risiko for at det hele ville blive annulleret. Det er dog særdeles tvivlsomt at dét bliver udfaldet, og vi krydser fingre at de foreløbige resultater står ved magt når natten er omme.

  Der var fra morgenstunden trommet sammen til nogle spændende stafetter for juniorernes vedkommende. De danske piger skulle ud og vise at det ikke var tilfældigt at de vandt stafetten til VM ved Viborg i sommers. Siden den gang var der til i dag lavet en enkelt udskiftning på holdet da Birka havde fået tildelt æren af at køre førsteturen, og der var stadig mange ting der skulle flaske sig for at pigerne skulle kunne slutte i den bedste halvdel af feltet. For drengenes vedkommende var holdet det samme som det der tog en flot bronzemedalje ved selv samme VM i Viborg, og de skulle se om de kunne give de andre stærke konkurrenter en endnu bedre kamp om de attraktive placeringer ved dagens EM.

  Med stævnecenter på Ski-Arena Oberwiesenthal viste moder natur sig fra den knapt så gavmilde side. Efter flere dage med skiftende nedbør, skulle den i dag åbenbart have hele armen. Det betød en temperatur på 3-4 grader, stærk vind, lavt hængende skyer, slagregn og mudder i lange baner. Var der nogen der sagde at det jo også netop skal være Vildt, Vakkert og Råt? Så var dette uden tvivl stedet at være i dag!

  Som stafetten forløb kom Noah ind til skiftet på en 4 plads, 4 minutter efter de førende tjekkere som igen fik vist at deres Junior drenge ikke er til at spøge med. I mellem de to lå der hold fra Rusland og Frankrig. Noah kunne efter sin tur fortælle at han havde problemer med at bremse undervejs, samt bøvl med et gearskifte som ikke spillede. Ikke lige den slags problemer man ønsker sig i et kuperet terræn. Mikkel kom afsted på 2. tur og har en lille usikkerhed på vej mod sin første post. Han får dog holdt sammen på det og kommer fint igennem resten af sin tur. Han opretholder præcist den samme afstand til de førende tjekkere og formår at skifte som 3’er efter at have hentet og stukket fra russeren på en tur som han efterfølgende beskriver som orienteringsmæssig nem, men våd, klam, kold og meget mudret. Thomas Steinthal blev således sendt ud på den afsluttende 3. tur med en afstand på 4 minutter op til det førende tjekkiske hold og 2,5 minutter til franskmændene på andenpladsen. Og så gjorde Thomas det som han kan: Gik ud og kørte rigtigt stærkt. Uventet hurtigt fik han kontakt med den førende tjekke (og sejrherren på de foregående dages mellem- og langdistance) Jan Hasek, som var kommet til at lave en kæmpe fejl på vej til post 2 som kostede dyrt. De foranliggende franskmænd var derefter relativt hurtigt indhentet. Herefter så Thomas sig ikke tilbage og kunne som det første stafethold krydse målstregen som sejrherrer med en sikker margin på 3 minutter til tjekkerne som lige formåede at henvise de franske drenge til den sidste plads på præmieskamlen.

  For pigeholdet var det lidt den samme historie. Birka kørte på sin første tur en relativt sikker etape. Hun manglede dog i dag lidt fart i forhold til de skarpeste og kom ind til veksling knapt 7 min efter de førende franske piger. Annika kørte herefter en fornuftig tur uden svinkeærinder og store tidstab, men holdet havde dog stadig 7 minutter op til det førende hold som i mellemtiden var blevet udskiftet til de tjekkiske piger som havde lagt sig i spidsen for konkurrencen. På dette tidspunkt førte tjekkerne stafetten relativt suverænt med 4 minutter ned til Frankrig på 2 pladsen. Men så blev det Nikolines tur til at afslutte det hele. Med to sejre på hhv. mellem- og langdistance de to foregående dage, har hun vist at hun har styrken til at give de andre baghjul, så hun skulle bare ud og være Pacman. Og det gik stærkt. Godt hjulpet af en rigtig god start, et par gode vejvalg tidligt på banen kombineret med fejl af flere af de andre hold var de danske piger ved post nummer 3 på sidsteturen allerede oppe som en samlet nummer 2. Og en Nikoline i fart er svær at bremse når hun først er kommet i gang. Hun får slutteligt indhentet de 7 minutter på de tjekkiske piger og yderligere kørt 1,5 minut fra dem på den sidste del af banen. En klasse-præstation som fuldendte en fantastisk god MTBO dag for de danske Juniorer.

  I eliteklassen blev der i dag budt op til konkurrence i mix-stafet, hvor der minimum skal være 1 dame på hvert hold med 3 ryttere. Der var ikke på forhånd nogle forhåbninger til det danske hold som denne dag bestod af et rent dame-hold ved Cæcilie Christoffersen, første-års junior Christine Reibert Hansen og afslutningsvis dame-landstræner og forhenværende landsholdrytter Nina Hoffmann som med god samvittighed ellers stiller op i Master klasserne under det VM der bliver afviklet for H/D-40 og opefter ved samme lejlighed. Under de givne forhold var det kun Cæcilie Christoffersen som på 1. tur gennemførte sin bane og holdet står dermed som DNF på resultatlisterne.

   

 8. 2019 MTBO JUEM Nikoline

  MTBO-landsholdet fulgte flot op på torsdagens medaljeregn med yderligere to medaljer på fredagens langdistance ved Junior- og Ungdoms-EM i Tyskland.

  Nikoline Splittorff var ligesom i går i en klasse for sig og vandt D20-klassen mere lidt mere end tre minutter, mens Noah Tristan Hoffmann igen var skarp og snuppede bronzemedaljen i H17.

  Samtidig kørte Cæcilie Christoffersen en flot podieplads hjem i seniorernes World Cup, der køres sideløbende med europamesterskaberne.

  D20
  Nikoline Splittorff har mindst ét ekstra gear at trække på i forhold til resten af D20-feltet. Det stod klart efter langdistancen, som ikke var helt uden fejl fra den senere europamester.

  Et stresset forløb efter starten og en fejl ved arenapassagen, hvor Nikoline kørte for langt af et ensrettet stykke gjorde nemlig ikke mere skade end at hun var lidt mere end tre minutter hurtigere end den nærmeste modstander - Saara Ylihietanen fra Finland.

  Også Birka Øhlenschlæger Nielsen havde en rigtig god dag på de 17,5 kilometer langdistance med 510 meters stigning undervejs. Hun blev nummer syv - og havde kun to sekunder op til en podieplads.

  - Det gik godt, men var også et af de hårdeste løb, jeg har kørt. Jeg havde godt styr på det derude, og tog nogle okay vejvalg. Jeg kunne selvfølgelig godt have fundet de to sekunder undervejs, men jeg er rigtig godt tilfreds, sagde Birka efter dagens løb.

  H17
  På første halvdel af H17-banen var det svært at se, at Noah Tristan Hoffmann skulle ende med endnu en EM-medalje om halsen efter gårsdagens sølv. En stribe fejl betød, at kostbare minutter forsvandt i skoven. Men ved arenapassagen lagde Noah taktikken om og satsede i stedet på at stoppe op ved posterne og lægge en skarp plan. Det betød, at han kravlede op på resultatlisten og endte med en flot tredjeplads.

  - Det gør, at jeg tager rigtig gode vejvalg og kunne køre stærkt på mine stræk og henter mange minutter på mine konkurrenter, sagde han bagefter.

  H20
  Situationen var nærmest omvendt for Thomas Steinthal i H20, der havde kurs mod guldet på langt størstedelen af banen. Men med to kilometer til stregen ramte han en sten og punkterede - og valgte derfor at løbe hjem.

  Det kostede selvsagt både tid og placeringer, så Thomas endte på femtepladsen. Gårdagens bronzevinder, Mikkel Brunstedt Nørgaard, blev nummer syv.

  D21
  Dagens langdistance var også seniorernes første konkurrence i Tyskland, hvor de kører de sidste World Cup-løb i sæsonen. Og her lykkedes det for Cæcilie Christoffersen at køre sin første internationale podieplacering hjem efter den barske langdistance, hvor hun blev nummer seks.

  - Det gik faktisk ud over al forventning. Jeg fik taget nogle gode vejvalg på langstrækkene og fik stoppet og fuldført en plan. Mange af nedkørslerne var ekstremt kolde og lange, så det var lige før, at man glædede sig til at køre opad igen og få varmen i kroppen.

  - Jeg kan ikke lade være med at smile. Jeg er rigtig glad for det, fortæller hun.

  Britiske Emily Benham Kvåle kørte med sejren hos kvinderne, mens østrigeren Andreas Waldmann var hurtigste mand.

  I morgen gælder det stafetten, hvor de danske juniorryttere slog deres høje niveau fast for to måneder siden med guld og bronze til henholdsvis damer og herrer ved junior-VM i Danmark.

  Herreholdet i morgen er identisk med bronzevinderne fra Finderup - Noah Tristan Hoffmann, Mikkel Brunstedt Nørgaard og Thomas Steinthal, mens Birka Øhlenschlæger Nielsen, Annika Henriksen og Nikoline Splittorff kører juniordamernes stafet.

  Resultater og tracking fra i dag, samt link til lørdagens stafet findes her.

 9. 2019 MTBOJUVM Mellem

  MTBO-landsholdet fik en rasende flot start på Junior- og Ungdoms-EM i Tyskland, der her på førstedagen bød på mellemdistance.

  Den tredobbelte juniorverdensmester Nikoline Splittorff fortsatte den gode stil fra hjemmebane-VM i juli og august og blev junioreuropamester.

  Og resten af landsholdet var nærmest lige i hælene på hende: Thomas Steinthal og Mikkel Brunstedt Nørgaard fik sølv og bronze i H20 med bare tre sekunder i mellem sig, og i H17 kørte Noah Tristan Hoffmann en flot sølvmedalje hjem.

  I D20 fik Annika Henriksen også sit internationale gennembrud med en fjerdeplads.

  Dagens mellemdistance gav en lille forsmag på de tyske bakker og et område, der har været ramt af kraftig regn og derfor bød på masser af mudrede stiforløb - selv om rytterne fik lov til at køre i tørvejr i dag.

  Mellemdistancen havde også en særlig indlagt sløjfe i en MTB/Motocross-park med omkring 10 poster i et lille område med væltede betonrør og sten, hvor der blev kørt på 1:2500 m. kort.

  D20
  Hverken mudder eller parkområde lod dog til at genere Nikoline Splittorff, der både havde hurtigste mellemtid på vej ind i området, der lå umiddelbart efter post 1 - og derefter bare øgede sit forspring hele banen igennem.

  I mål lød tidsforskellen på klare 40 sekunder til portugiseren Marisa Costra på andenpladsen, mens Annika Henriksen på fjerdepladsen var 2.50 minutter efter Nikoline.

  Mens det var ventet, at Nikoline Splittorff skulle spille en hovedrolle i kampen om guldet efter sit flotte VM, var det overraskende på den absolut positive måde, at Annika Henriksen kørte sin første internationale podieplads hjem.

  Hun var også en del af guldholdet på VM-stafetten og har siden verdensmesterskaberne trænet masser af bakkeintervaller, som tydeligvis har været det helt rigtige at satse på .

  - Jeg lavede ikke rigtig nogen fejl. Orienteringen sad bare og jeg havde masser af overskud på bakkerne, og jeg synes, at det var fedt. Jeg har kæmpet hele året med at få det hele bygget op igen efter en skade, så det var fedt at se, at det lykkedes, fortalte Annika efter løbet.

  H20
  I H20 kørte de danske medaljevindere, Thomas Steinthal og Mikkel Brunstedt Nørgaard især stærkt og skarpt med de rigtige vejvalg på den sidste halvdel af banen, hvor de kørte hurtigere end de andre medaljekandidater.

  Tjekken Jan Hasek kunne de dog ikke nå - han vandt med knap et minut.

  - Det var som jeg havde ventet: Ikke vanvittigt svært, men det handle mere om at styre cyklen gennem det mudrede terræn - og holde motivationen højt, selv om man ikke rigtig kom nogle vegne, sagde Thomas Steinthal,

  For Mikkel Brunstedt Nørgaard var dagens medalje den første individuelle ved et internationalt juniormesterskab.

  H17
  Noah Tristan Hoffmann havde heller ikke prøvet at få individuelt mesterskabsmetal om halsen før i dag, hvor han efter et fejlfrit løb kunne glæde sig over sølvet i H17. Dagens franske vinder, Armel Berthaud, var helt suveræn og uden for Noahs rækkevidde - i mål lød forspringet på knap to minutter.

  - Det gik helt perfekt. Jeg er rigtig glad for sølvmedaljen. Det var mit mål at køre et fejlfrit løb, fordi det kunne tage mig langt. Så jeg kørte med fokus på orienteringen og chancede ikke for meget, sagde han efter løbet.

  Mellemdistancen var også første disciplin i Masters VM - WMMTBOC - hvor danskerne traditionen tro satte sig tungt på en lang række medaljer.

  Få et overblik over resultater, tracking mm. lige her:

  Rytterne skal allerede i pedalerne igen i morgen, hvor der venter en barsk langdistance med flere højdemeter end i dag. Her træder seniorrytterne også ind i festen og kører den første af tre World Cup-afdelinger i Tyskland.

  Her er Cæcilie Christoffersen alene om at repræsentere Danmark.

 10. Det er blevet tid til den sidste af årets store begivenheder på MTBO kalenderen når der lige om lidt åbnes op for den 3. og sidste World Cup runde i 2019 for eliten, samtidig med at der afholdes Europamesterskaber for både Ungdoms- og Juniorklasserne. Der afholdes tillige VM for Masters (H/D 40 år og opefter) ved samme lejlighed, så der bliver i de kommende dage tryk på i de bakkede skove omkring stævnecenteret i tyske Rabenberg, som er beliggende et stenkast nord for den tjekkiske grænse.

  Cæcilie EM Massestart Foto Aleksandra Becmer

  Cæcilie Christoffersen ved Senior EM Massestart (Polen, juni 2019) Foto: Aleksandra Becmer

  Selvom medaljefordelingen i mesterskabs-sammenhæng har fundet sted for Senior rytterne tidligere på året, er der stadig masser af verdensrangliste point at køre for her i den afsluttende World Cup afdeling. Fra dansk side er der dog denne gang tale om et særdeles smalt hold som stiller til start. De fleste af de sædvanlige landsholdskandidater er forhindrede i at være med af forskellige personlige årsager, og det er dermed kun Cæcilie Christoffersen, som denne gang kommer til at repræsentere de danske farver. Det betyder således at Camilla Søgaard forventeligt bliver skubbet ned fra den 3. plads som hun har kæmpet sig til på den foreløbige version af årets rangliste. Til gengæld indtager Cæcilie i øjeblikket en 17. plads på verdensranglisten og hun er motiveret for at forbedre den placering. Cæcilie har arbejdet målrettet gennem hele sæsonen og nu skal hun se hvor langt den aktuelle form kan bære. Det bliver spændende at se om hun denne gang vil nå op i den forjættede Top 10.

  I erkendelse af, at seniorholdet er noget reduceret, rettes den største fokus naturligt mod vores junior- og ungdomshold, hvortil der dog til gengæld også er ganske store forventninger. Det bunder naturligvis i et succesfuldt VM i Danmark, men også i det faktum, at holdet efter VM hurtigt rettede fokus mod det kommende EM, blandt andet via deltagelse i både løb og en træningslejr i de Franske Vogesere for en god måneds tid siden. Fra leder-siden lyder det da også at holdet drager til EM med forhåbninger om at der er medaljekandidater i alle de 3 klasser der stilles op i (Herre Junior, Dame Junior, Herre Ungdom) samt at der også er forventning om at Junior holdene vil blande sig i medaljestriden når der skal køres stafetter.

  I Dame Junior (D20) klassen er det naturligt at have forventninger til Nikoline Holm Splittorff efter hendes VM resultater, men både Annika Henriksen og Birka Øhlenschlæger Nielsen viste i Frankrig at de er i god fremgang og potentielt er noget stærkere i kraftigt kuperet terræn end blandt andet de ellers normalt meget stærke franskmænd. Dertil er Christine Reibert Hansen normalt en stærk mesterskabsrytter og har før vist at hun er stærk når det er fysisk udfordrende, så samlet set er det et dansk Junior pigehold der nok skal sætte et solidt aftryk. Der er denne gang afbud fra Sara Lykke Brinch (FIF Hillerød Orientering).

  På Herre Junior (H20) siden er der på papiret podiekandidater i både Thomas Steinthal som kører sit sidste mesterskab i Juniorklassen og Mikkel Brunstedt Nørgaard som ikke synes han fik det maksimale ud af sommerens VM. Konkurrencen er dog meget skarp i denne klasse og det skal nok blive noget særdeles tætte og spændende konkurrencer, hvor dagsform i høj grad bliver afgørende i det fysisk krævende terræn. Et lidt ukendt aspekt for dette mesterskab er, at der skal køres konkurrence 4 dage i træk - og allerede på dag 2 skal rytterne ud på en hård og krævende langdistance som byder på knapt 1000 meters stigning for Dame Elite og Herre Junior, lidt færre højdemeter for Dame Junior og Herre Ungdom. Så er den fysiske form ikke på plads bliver det noget lange og meget hårde dage på arbejde i det kuperede terræn op mod den tjekkiske grænse. Men netop dette har der været fokus på siden VM, og fra trænerstaben lyder det, at der er forhåbninger og tro på at rytterne kommer til at håndtere dette ganske fornuftigt.

  Som eneste danske deltager i Herre Ungdom (H17) er det Noah Tristan Hoffmann der skal forsvare æren i denne klasse. Han har ligget stabilt i top 3 gennem hele sæsonen og efter en sommer med sygdom og astma problemer er den fysiske tilstand klart bedre. Det lover godt for det unge stjerneskud.

  Ud over at de unge på holdet skal køre med om EM medaljer, er der 2 af deres løb (mellem og sprint) som tæller som de sidste af årets afdelinger i den såkaldte Young Guns World Series. Løbsserien så dagens lys sidste år og fungerer som en World Cup for H/D17 og H/D20 ryttere. Det er værd at bemærke at der er danskere i toppen af 3 af de i alt 4 klasser i Young Guns serien her inden de afsluttende 2 løb. Det er hhv. Noah (H17), Mikkel (H20) og Nikoline (D20) som har noget at forsvare, og mon ikke dét udgør en ekstra motivationsfaktor ved de kommende løb.

  Ungdom og Junior klasserne lægger ud med en mellemdistance torsdag og kører de efterfølgende dage lang, stafet og sprint i nævnte rækkefølge. Eliten slipper lidt billigere til deres World Cup afslutning. De starter med en langdistance på fredag og kører derefter hhv. mix stafet og en afsluttende sprint på søndag. Mix-stafetten får pga. hold-sammensætningen forventeligt ikke det største fokus denne gang da der stilles med et kombineret senior/juniorhold. De rutinerede i Masters klasserne kører lige som de yngste klasser fuldt program, blot med en massestart lørdag som erstatning for de unges stafet.

  Holdet udgøres af:

  Dame Elite:
  Cæcilie Christoffersen - OK ØST Birkerød
   
  Herre Junior (H20):
  Thomas Steinthal - FIF Hillerød Orientering
  Mikkel Brunstedt Nørgaard – OK ØST Birkerød
   
  Dame Junior (D20):
  Annika Henriksen – Svendborg Ok
  Birka Øhlenschlæger Nielsen – Silkeborg OK
  Christine Reibert Hansen – Allerød OK
  Nikoline Holm Splittorff - FIF Hillerød Orientering
   
  Herre Ungdom (H17):
  Noah Tristan Hoffmann – Mariager Fjord OK
   
  Ledere:
  Nina Hoffman – Sorø OK
  Peter Reibert Hansen – Allerød OK
  Bjarne Hoffmann – Mariager Fjord OK
   
  Følg med på https://2019.mtbo-deutschland.de/index.php/home-en.html hvor der forventeligt kommer links til startlister, live-resultater mm.
   

FIF Hillerød Orientering

Klubhus   CVR   32232965
    Bank   Spar Nord Hillerød
"Kompashuset"   Konto   9213-4560075893
Ødamsvej 36   IBAN   DK0992134560075893
3400 Hillerød    BIC   SPNODK22

Medlem af

      

Top
Template by JoomlaShine