DOF Nyheder

do-f.dk
 1. CecilieKlysner1Den danske orienteringsløber Cecilie Klysner løb en flot 10. plads hjem på mellemdistancen ved verdensmesterskaberne i orienteringsløb i Norge. Også Tue Lassen havde et godt løb og blev nummer 16 hos mændene.

  Damernes bane gik over 5,5 kilometer i dag og her undgik Cecilie at lave større fejl i det krævende norske terræn. Da hun samtidig holdt en høj fart i den blåbær-fyldte skov, kunne hun med 10. pladsen præstere sit bedste individuelle VM-resultat på en skovdistance nogensinde.

  - Jeg er helt vildt glad. Det er næsten uvirkeligt. Jeg er virkelig stolt over, at jeg kunne holde sammen på det over 20 poster til et VM. Jeg prøvede at sige til mig selv, at jeg ikke skulle presse på fysisk, fordi det nok skulle blive megahårdt til sidst. Og jeg var helt færdig allerede, da jeg passerede publikumspassagen, så jeg tror det var helt rigtigt at fokusere på det tekniske, siger Cecilie Klysner.

  Mellemdistancen blev løbet i samme terræn som onsdagens langdistance, hvilket stillede høje krav til både fysik og orienteringsteknik blandt verdens bedste orienteringsløbere.

  En anden dansker, der lykkedes godt med at holde knæene højt i blåbærrene og fuldføre de rigtige vejvalg, var Tue Lassen, der med en 17. plads blev bedst placerede dansker i herreklassen.

  TueLassen

  - Vi er rigtig godt tilfredse. At få Cecilie ind i top 10 var en af målsætningerne vi havde - at vi skulle have to top 10-placeringer med hjem, og at hun klarer det, er vi rigtig glade for. Tue laver også et rigtig godt løb. Der er ikke langt op til top 10. Det er et godt løb og det er hans niveau, siger landstræner Kenneth Buch.

  Øverst på resultatlisten gentog Tove Alexandersson, Sverige og norske Olav Lundanes bedrifterne fra onsdagens langdistance. Der var dog noget mere spænding om resultatet i dag, idét Tove Alexandersson vandt med bare 5 sekunders forspring til det unge, schweiziske talent Simona Aebersold. Den regerende verdensmester, russiske Natalia Gemperle delte bronzemedaljen med finnen Venla Harju.

  Og det så næsten ud til at blive en dobbelt svensk triumf, da Gustav Bergman løb over målstregen i bedste tid - og med et forspring i mellemtiderne til Olav Lundanes. Men nordmanden skruede så meget op for farten på de sidste poster, at han med en lang spurt kunne løbe guldet hjem - 11 sekunder foran svenskeren. Lundanes' landsmand, Magne Daehli, snuppede bronzen et halvt minut efter guldet.

  Verdensmesterskaberne i Norge fortsætter lørdag eftermiddag med stafetdisciplinen, hvor Danmark stiller med et damehold og et herrehold.

  - Vi glæder os rigtig meget. Vi har ambitiøse målsætninger, men der er ikke noget af det, jeg har set her, der siger, at vi ikke kan lykkes med det. Nu har vi et par spydspidser med Cecilie og Tue, der skal løbe førsteture og som bliver en slags kaptajner for holdet. Så tror jeg, at vi får en god start, og så må vi bare holde i og se, hvor langt det kan bære, siger landstræneren.

  Resultater, Mellemdistance, VM i Norge 2019
  Kvinder:
  5,5 km. 20 poster
  1. Tove Alexandersson, Sverige 38.20 minutter
  2. Simona Aebersold, Schweiz +0.05 min.
  =3. Natalia Gemperle, Rusland + 1.45 min.
  =3. Venla Harju, Finland +1.45
  10. Cecilie F. Klysner, Danmark +3.07 min.
  35. Caroline Gjøtterup, Danmark + 9.02 min.
  =38. Miri Thrane Ødum, Danmark + 10.53 min.

  Mænd
  6,1 km. 23 poster
  1. Olav Lundanes, Norge 34.18 minutter
  2. Gustav Bergman, Sverige +0.11 min.
  3. Magne Daehli, Norge +0.29 min.
  16. Tue Lassen, Danmark +3.46 min.
  40. Björn Cederberg, Danmark +8.31 min.

  Hjemmesiden for VM: https://woc2019.no/en/

  Foto: Kell Sønnichsen

 2. MiriThraneOedumLang2019

  Miri Thrane Ødum blev bedst placerede dansker på VM-langdistancen, da hun for andet år i træk løb sig ind i top 20 på den barskeste dag i mesterskabsugen.

  Efter knap halvanden time i den norske skov kunne Miri løbe over målstregen til en placering som nummer 18.

  - Jeg er egentlig tilfreds, for jeg synes, at jeg gennemfører på den måde, jeg havde bestemt mig for. Jeg løb offensivt, når jeg var i kontrol og gav mig tid, når jeg skulle træffe en beslutning på f.eks. langstrækkene. Jeg fik måske ikke helt åbnet i det fysiske gear, som jeg ville, og som det kræver for virkelig at nå i top på resultatlisten, siger Miri Thrane Ødum.

  Damernes bane bød på knap 12 kilometers orientering i terrænet omkring golfbanen i Mørk - og det betød endnu en dag med udfordrende terræn, hvor løberne skulle løfte benene over blåbærlyngen i bunden.

  Det lykkedes også godt for VM-debutanten Line Cederberg, der undgik større bom og tidstab, og derfor kunne debutere på en 34. plads i VM-klassementet.

  LineCederberg Lang

   

  På herrernes bane, der strakte sig over 16,6 kilometer, var Emil Øbro eneste dansker på startlisten. Han havde en god dag og tacklede banens to krævende langstræk godt.

  - Jeg synes, at det er gået virkelig godt. Jeg løb et kontrolleret løb hele vejen og havde meget at trykke med fysisk. Jeg lavede to små fejl, men det synes jeg, at der er plads til med mit niveau. Så jeg er glad for, at jeg kunne lykkes på en hel bane. Det er ikke lykkedes for mig på træningslejrene, så det er fedt at kunne gøre det til et VM, siger Emil Øbro, der sluttede på 33. pladsen.

  Emil Lang

   
  Alt i alt var det derfor en tilfreds landstræner, der kunne gøre status efter langdistancen.

  - Jeg er meget godt tilfreds og synes, at vi kommer godt igennem. Løberne får valgt nogle gode tekniske løsninger og fik stort set dét ud af det, de er gode for. Der er to debutanter på den her, så det er på mange måder fremtidens hold. Miri løb en rigtig god langdistance sidste år, hvor hun blev nummer 12, og det får hun ikke fulgt helt op på i år. Men en top 20-placering er en stabilitet og noget vi kan bygge videre på, siger landstræner Kenneth Buch.

  Dagens guldmedaljer endte om halsen på to løbere, der må siges at have prøvet det før. Sveriges Tove Alexandersson var fuldkommen suveræn fra start til mål og vandt med mere end seks minutters forspring til landsmanden Lina Strand. Det schweiziske stortalent Simona Aebersold, der har ni juniorverdensmesterskaber på samvittigheden, løb sig til sin første VM-medalje i seniorregi med en tredjeplads.

  Hos herrerne var en nuværende juniorløber, norske Kasper Fosser, med til at skabe spænding om resultatet, da han kom i mål i klart bedste tid. Den holdt indtil landsmanden og storfavoritten Olav Lundanes endnu en gang beviste, at han fortsat sidder tungt på langdistance-tronen - og vandt med mere end halvandet minut. Fosser, der blev trefoldig juniorverdensmester i Danmark for en god måned siden, kunne dog glæde sig over sølvet, mens schweizeren Daniel Hubmann slog sin landsmand Matthias Kyburz med sølle tre sekunder i kampen om bronzen.

  Verdensmesterskaberne fortsætter fredag eftermiddag med finalen på mellemdistance. Her har Danmark fem løbere kvalificeret til finalen.

  Resultater, Langdistance, VM i Norge 2019
  Kvinder:
  11,7 km. 21poster
  1. Tove Alexandersson, Sverige 69.00 minutter
  2. Lina Strand, Sverige +6.16 min.
  3. Simona Aebersold, Schweiz + 6.50 min.
  18. Miri Thrane Ødum, Danmark + 15.38 min.
  34. Line Cederberg, Danmark + 23.34 min.

  Mænd
  16,6 km. 26 poster
  1. Olav Lundanes, Norge 90.09 minutter
  2. Kasper Fosser, Norge +1.39 min.
  3. Daniel Hubmann, Schweiz +2.58 min.
  33. Emil Øbro, Danmark + 20.16 min.

  Resultater, GPS-tracking mm. kan findes på VM's hjemmeside.

  Foto: Kell Sønnichsen

 3. 2ef62ded3f8174bae2a9a6334bbbb909 w740

  Igen i år er det muligt at følge verdensmesterskaberne i orienteringsløb på fjernsynet hjemme i stuen.

  Tv2 Sport sender alle tre finaler efter følgende sendeplan:

  Onsdag 14. august - kl. 13.40 - 18.30
  Fredag 16. august - 13.40 - 18.30
  Lørdag 17. august - 16.05 - 21.00

  Tv2's kommentator bliver flankeret af Maja Alm og Ida Bobach, der deler rollen som ekspertkommentator mellem sig.

   

   

 4. Her kan du læse, hvad de seks startende danske løbere sagde om deres kvalifikationsløb til mellemdistancefinalen, der løbes fredag.

  De 15. bedste i hvert heat gik videre til finalen. Det lykkedes for fem danske løbere.

  CarolineG

   Caroline Gjøtterup - 8. plads i heat 2:
  - Jeg er virkelig glad og lettet. Det var fedt at få hul på det her VM, som vi arbejdet længe på. Jeg gik ud og løb rigtig stabilt - det var dét, der var planen. Jeg lavede en fejl på post 10, men jeg vidste, at jeg havde løbet godt på de andre poster og ikke smidt det store. Så jeg havde roen til at tage kontrollen tilbage.

  BjornC

  Björn Cederberg - 10. plads i heat 3:
  - Det er gået fint. Det var ikke et perfekt løb, men jeg holdt sammen på det og er tilfreds. Jeg er glad for at lykkedes at kvalificere sig til finalen. Jeg har brugt rigtig meget tid i terrænet for at forberede mig til det her. Så det var godt at komme ud og føle, at det var noget, jeg havde styr på.

  TueL

  Tue Lassen - 8. plads i heat 2:
  - Jeg vil ikke sige, at det er gået godt, for jeg lavede to store fejl, hvor jeg var for dårlig på retningen. Terrænet skiftede lidt karakter, da vi kom op på en ås på vej til post 5. Det blev mere fladt og diffust, hvor jeg ikke var god nok til at holde fast i kortet. Jeg fik heldigvis stoppet fejlene, før de blev for store, men jeg er ikke helt tilfreds. Jeg har følt mig godt løbende på det sidste, men jeg synes, at det føltes lidt tungt i dag. Men jeg kan se på farten er rimelig god, så det er bare terrænet, der er tungt. Så hvis jeg kan holde styr på det, kan jeg også godt lave et resultat på fredag.

  MiriT2

  Miri Thrane Ødum - 13. plads i heat 1:
  - Det var egentlig et dårligt løb, men jeg er også glad over at være i gang og have kvalificeret mig. Jeg lavede to store fejl i starten og følte, at jeg havde for let ved at blive ukoncentreret. I de perioder, hvor jeg så var koncentreret, løb jeg både stærkt og sikkert. Men fejlene blev for store. Jeg har haft en del skadesproblemer efter den første træningslejr i juli med hoften og ryggen, men det har vi endelig fået styr på. Så jeg er glad for at være i gang.

  EmilOebro

  Emil Øbro - 27. plads i heat 1:
  Det var lidt op af bakke i dag. Jeg lavede et stort bom til post fire og havde svært ved at lægge det bag mig, så jeg lavede tre mindre bom efter det. Så selv om jeg fik bedre styr på det til sidst, så var jeg for langt efter. Men jeg følte mig i god form. Og det har hele tiden været langdistancen, der har været mit hovedfokus, så jeg glæder mig til i morgen og tror, at jeg kan gøre det godt dér.

  CecilieKlysner2

  Cecilie Klysner - 1. plads i heat 3:
  - Jeg synes egentlig ikke, at jeg gjorde noget ekstraordinært. Men jeg kan godt se, at jeg ikke har lavet nogle fejl. Og jeg fik lagt nogle gode planer og gennemført dem. Så jeg var tilfreds da jeg kom ind, men jeg er faktisk overrasket over, at det er gået så godt. Nu er det jo to år siden, at jeg har løbet VM sidst, og jeg er virkelig glad for at være med og i god form - og at være kommet så langt i forhold til sidste år.

  Landstræner Kenneth Buch:
  - Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne få alle seks videre, men sådan blev det ikke i dag. Når vi dykker lidt ned i præstationerne kan vi se, at vi er rigtig godt med. Vi har nogle stykker der viser, at det faktisk er muligt at lave resultater i år. Så det var positivt for holdet og trods alt en rigtig god start på VM.

  Alle fotos: Kell Sønnichsen

 5. CecilieKlysnerDet danske landshold i orientering fik en god start på verdensmesterskaberne i Norge, da fem ud af seks startende danske løbere kvalificerede sig til fredagens finale på mellemdistancen.

  Kravet for en finaleplads lød på en placering blandt de 15 bedste i hvert af de tre heats, som både herrer og damer var delt op i.

  Og efter den knap fire kilometer lange bane havde landsholdsløber Cecilie Klysner løst den opgave til perfektion, da hun løb over målstregen i bedste tid og vandt sit kvalifikationsheat.

  - Jeg synes egentlig ikke, at jeg gjorde noget ekstraordinært. Men jeg kan godt se, at jeg ikke har lavet nogle fejl. Og jeg fik lagt nogle gode planer og gennemført dem. Så jeg var tilfreds da jeg kom ind, men jeg er faktisk overrasket over, at det er gået så godt, siger Cecilie Klysner.

  Også Caroline Gjøtterup, Miri Thrane Ødum, Tue Lassen og Björn Cederberg løb sig til en plads i fredagens finale, mens Emil Øbro sluttede et stykke fra 15. pladsen i sit heat.

  Alt i alt var det derfor en tilfreds landstræner, der kunne gøre status efter VM's første konkurrencedag.

  - Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne få alle seks videre, men sådan blev det ikke i dag. Når vi dykker lidt ned i præstationerne kan vi se, at vi er rigtig godt med. Vi har nogle stykker der viser, at det faktisk er muligt at lave resultater i år. Så det var positivt for holdet og trods alt en rigtig god start på VM, siger landstræner Kenneth Buch.

  Verdensmesterskaberne fortsætter onsdag med langdistancen. Her stiller Danmark med Line Cederberg, Miri Thrane Ødum og Emil Øbro. Første start går kl. 10.24 i herreklassen, mens den første dameløber bliver sendt afsted kl. 13.14

  De officielle resultater kan findes her:

  Se kort, tracking mm. på IOF's liveside 

  Foto: Kell Sønnichsen

 6. TueLangTirsdag morgen tager det danske landshold i orienteringsløb hul på verdensmesterskaberne i Norge, når det løber ud på kvalifikationsløbet til mellemdistancen.

  VM i Norge er det første verdensmesterskab i mange år, hvor der udelukkende skal konkurreres på skovdistancer. Onsdag gælder det finalen på langdistance, fredag løbes mellemdistancen inden mesterskaberne slutter af med stafetdisciplinen lørdag.

  Det betyder, at der først igen skal løbes om VM-medaljer i sprint og sprintstafet, hvor Danmark har så mange flotte resultater fra de seneste år, når der er VM i Danmark i juli 2020.

  Derfor har landsholdet også kunne holde sit fokus på at forberede sig bedst muligt til at præstere på skovdistancerne ved dette års VM, der løbes i det sydøstligste Norge, Østfold.

  Udover at have deltaget i en stribe konkurrenceløb i området i de seneste 12 måneder har landsholdet også været på to træningslejre i juli i Østfold.

  - Vi har fået gennemført rigtig meget god træning, så det fysiske gerne skulle være på plads til VM. Jeg har en oplevelse af, at løberne har et tydeligt billede af, hvad der kræves. Når vi i analyserne gør stræk op, ser de ofte de gode løsninger og kan se, hvad de skal bruge i deres orientering for at finde poster effektivt. Så jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi er kommet så langt, siger landstræner Kenneth Buch og fortsætter:

  - Når det er sagt, så kan vi stadig være ustabile. Det er ikke altid, at vi kan gennemføre de gode vejvalg. Forhåbentlig kan vi se til VM, at vi også er kommet et skridt tættere på dét, siger han.

  Orientering Online har interviewet Kenneth Buch om de tekniske forberedelser til VM - læs artiklen her.

  Kenneth Buch, der både har en fortid som norsk landstræner og som klubtræner i Østfold-klubben Halden SK, har sit landstrænerfokus på skovdistancerne. Og han har oplevet det som en lettere opgave at forberede løberne bedst muligt, fordi hele holdet har haft sigtekornet indstillet på at præstere i skoven.

  - Vi har ikke hele tiden haft udfordringen med, at nogle skal i skoven og andre skal løbe sprint. Og at nogle er dedikeret til sprint, mens andre skal nå at forberede sig til begge dele. Vi har kunnet specialisere gruppen. Det har været fedt, at vi har kunnet koncentrere os om skovdistancerne for de løbere, der har været en del af forberedelsen, fortæller Kenneth Buch.

  Terrænet, der venter på verdens bedste orienteringsløbere, er typisk for Østfold-området: Mange detaljer, kuperet og med god gennemløbelighed, når løberne ellers husker at løfte benene i blåbærlyngen, der vokser i skovbunden.

  Landsholdet har i vundet tre medaljer ved hvert af de seneste tre års verdensmesterskaber, men i år ligger forventningerne i et andet leje. Landsholdet har som målsætning at løbe to top 10-placeringer hjem på de individuelle distancer og løbe sig i top 6 på stafetten for både damer og herrer, forklarer landstræneren.

  - Vi har jo været forkælet lidt med medaljer de seneste år, så det ville selvfølgelig være fedt at have medaljer med i målsætningen i år også. Men sådan som forberedelsen er gået og det løbermateriale der er, så må vi også sige, at det ikke er realistisk. Men jeg glæder mig - især til stafetten, og det er dér vi føler, at vi har de største chancer. Top 6 er også et offensivt mål, men vi er meget overbevist om, at vi kan løse det, hvis vi får gennemført en god stafet, siger Kenneth Buch.

  Den syvdobbelte verdensmester Maja Alm satser i 2019 på atletik og er derfor ikke en del af den danske VM-trup i år.

  Den består til gengæld af otte spændte og motiverede danske landsholdsløbere. Lige fra Line Cederberg, der får sin VM-debut onsdag på langdistancen til den tidligere sprintstafet-verdensmester Tue Lassen, der løber sit 13. verdensmesterskab.

  - Vi glæder os rigtig meget til mesterskabet. Vi forventer, at det bliver en folkefest, og nordmændene er virkelig gået i brechen for at få promoveret VM. Så vi håber og tror, at der bliver en fantastisk stemning, og at vi skal være med til at lave den her folkefest. Det tror jeg også motiverer løberne, og når det samtidig er et fantastisk terræn, så bliver det en kæmpe oplevelse at løbe mesterskabet, siger Kenneth Buch.

  Folkefesten bliver heldigvis nem at følge fra Danmark i år, idét TV 2 Sport viser tv-produktionen samtlige finaledage, dvs. onsdag, fredag og lørdag. Ekspertkommentatorerne må siges at tilhøre de mere kompetente af slagsen; det bliver nemlig Maja Alm og Ida Bobach - med 22 VM-medaljer tilsammen - der deler opgaven og skal guide seerne på vej.

  TV 2 Sport sender:
  Onsdag: Kl. 13.25 - 18.15
  Fredag: Kl. 13.40 - 18.30
  Lørdag: Kl. 16.05 - 21.00

  Og i første omgang gælder det altså tirsdag morgen kvalifikationen til mellemdistancen, hvor de danske løbere skal løbe sig blandt de 15 bedste i deres respektive heats, for at være sikker på en plads i finalen.

  Der er selvfølgelig gode muligheder for at følge med på arrangørernes hjemmeside, ligesom o-hjemmesiden World of O på vanlig, imponerende vis har samlet masser af relevant information i denne artikel.

  Danmarks VM-trup:
  Damer:
  Caroline Gjøtterup, Faaborg OK (Mellem og stafet)
  Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering (Mellem og stafet)
  Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK (Lang)
  Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød (Mellem, lang og stafet)

  Herrer:
  Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK (Mellem og stafet)
  Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK (Mellem og lang)
  Søren Bobach, OK Pan Aarhus (Stafet)
  Tue Lassen, Faaborg OK (Mellem og stafet)

 7. dorthe rosenvinge

  WOC 2020-stævneledelsen er pr. 1. august blevet suppleret med Dorthe Rosenvinge, der er ansat som sekretariatsleder frem mod verdensmesterskaberne i Danmark.

  Det skyldes, at Event Director Susanne Højholt har fået nyt job.

  Dorthe Rosenvinge overtager derfor Susanne Højholts hidtidige ansvar for økonomi, stævnesekretariat og kommunikation.

  Susanne Højholt fortsætter dog i rollen som Event Director med ansvar for blandt andet sponsorarbejde, marketing og eksterne relationer, og Flemming Jørgensen er fortsat Event Director med ansvar for konkurrencerne.

  Dorthe Rosenvinge vil som sekretariatsleder få kontorplads hos både Trekantområdet i Kolding (onsdage) og hos Vejle Kommune i Kultur- og fritidsafdelingen (fredage).

  Dorthe er 46 år, bor i Vejle og løber sammen med familien i OK Snab.

  Hun har en baggrund som gymnasielærer, men har de seneste otte år arbejdet som projektleder og kultur- og fritidskonsulent i Hedensted Kommune.

  Hun kan kontaktes på mail her.

 8. stafet2019 damejuniorDet danske landshold i mountainbikeorientering fik en flot afslutning på verdensmesterskaberne på hjemmebane, da juniorkvinderne kørte VM-guldet hjem i stafetdisciplinen. Juniorherrerne vandt bronze.

  Dagens stafet blev kørt i øvelsesterrænet ved Finderup, hvor det for første gang ved mesterskaberne var tilladt at køre uden for stierne.

  Og det så ellers ud til at være en umulig opgave for Nikoline Splittorff at køre guldet hjem, da hun blev sendt afsted med mere end fire minutter op til franske Lilou Pauly, der lå i front.

  Forinden var kørt to ture, hvor Christine Reibert Hansen og Annika Henriksen havde gjort deres for at holdet stafetholdet inden for rækkevidde af medaljerne - så der kun var et minut op til sølvet, inden Nikoline Splittorff kørte ud på de lidt mere end seks kilometer.

  Men hun satte konkurrenterne af én efter én undervejs, og udnyttede til sidst en lidt usikker fransk afslutning til at køre forbi Pauly fra sidsteposten og hjem.

  - Jeg hentede dem lige så stille derudad, og da jeg hentede Vilma Kralova fra Tjekkiet (senere bronzevinder, red.) vidste jeg, at jeg var nummer to. Og vi havde egentlig aftalt, at jeg skulle køre sikkert derfra, men jeg kunne ikke dy mig for at se, hvor langt op mod franskmændene, jeg kunne komme. Og mod forventning ser jeg så Frankrig oppe ved næstsidsteposten, og så får den bare alt hvad den kan trække, siger Nikoline Splittorff.

  En fænomenal afslutning på VM-ugen for Nikoline Splittorff, der dermed kan rejse hjem med tre guldmedaljer og en sølvmedalje - men samtidig også et vigtigt signal fra juniorkvinderne om, at der nu er en bredde nok på landsholdet til at køre flotte resultater hjem.

  Juniorherrerne kan også glæde sig over en flot holdpræstation på stafetten. Noah Tristan Hoffmann kørte efter eget udsagn sit bedste løb i VM-ugen og skiftede som nummer to - bare seks sekunder efter den førende tjekke.
  Mikkel Brunstedt Nørgaard fulgte op med endnu en god tur, bortset fra en ærgerlig fejl, der kostede omkring et minut undervejs.

  Men den dobbelte verdensmester Thomas Steinthal blev alligevel sendt ud i en komfortabel position som nummer tre. Han satsede, men blev aldrig en del af guldkampen, som Tjekkiet vandt få meter foran finnerne.
  Men tredjepladsen gav han ikke fra sig, og dermed rullede han ind over stregen og sikrede sig medalje nummer fem ved VM - ud af fem mulige vel at mærke.

  stafet2019 herrejunior

  I alt blev det til 11 danske medaljer ved mesterskaberne - fem af guld.

  I seniorklasserne var der på forhånd ingen medaljeforventninger. På kvindeholdet fik Cæcilie Christoffersen og Camilla Søgaard juniorrytteren Birka Øhlenschläger Nielsen med som holdkammerat og kørte en udmærket syvendeplads hjem. De russiske kvinder vandt en komfortabel sejr med Finland 45 sekunder efter.

  Det blev også til en klar russisk sejr hos mændene - denne gang foran Tjekkiet. Det danske hold med Allan Jensen, Oliver Friis og Rasmus Søgaard kæmpede bravt i varmen og sluttede som nr. 12.

  - Når vi ser juniorerne præsterer som de gør, betyder det at vi har et fantastisk udgangspunkt for de kommende år. Seniorerne har klaret sig lidt under deres niveau, men stadig leveret flotte resultater. Så alt i alt ser det rigtig godt ud for eliten i dansk mountainbikeorientering med flotte resultater til dette hjemmebane-VM. Og et utroligt arrangement af alle arrangørerne, så også stor tak til dem, siger landstræner Lasse Brun Bonne.

  overdragelse

  Efter medaljeoverrækkelsen overdrog Event Director Jørn Svensen IOF-flaget til arrangørerne af næste års VM, der køres i Tjekkiet.

  Resultat, MTBO-VM i Danmark, Stafet

  Kvinder – 10,5-11,4 kilometer - 23-24 poster
  1. Rusland 142.33 minutter. (Anastasiya Bolshova, Olga S-Vinogradova, Anastasiya Svir)
  2. Finland +0.45 min. (Ingrid Stengård, Ruska Saarela, Marika Hara)
  3. Sverige +7.02 min. (Linn Bylars, Sara Forsgren ,Nadia Larsson)
  7. Danmark +16.50 min. ( Cæcilie Christoffersen, Camilla Søgaard, Birka Øhlenschlæger Nielsen)

  Mænd – 12,4-13,5 kilometer - 25-27 poster
  1. Rusland 134.09 minutter (Anton Foliforov, Valeriy Gluhov, Grigory Medvedev)
  2. Tjekkiet +1.30 min. (Jiri Hradil, Vojtech Ludvik, Krystof Bogar)
  3. Finland +5.31 min. (Jussi Laurila, Samuel Pokola, Pekka Niemi)
  12. Danmark +21.12 (Allan Jensen, Oliver Friis, Rasmus Søgaard)

  Juniorkvinder – 6,3-6,7 kilometer - 17 poster
  1. Danmark 91.31 minutter(Christine Reibert Hansen, Annika Henriksen, Nikoline Splittorf)
  2. Frankrig +0.01 min. (Lucie Rudkewicz, Marine Denoual, Lilou Pauly)
  3. Tjekkiet +2.10 min. (Adela Zrnikova, Alexandra Svobodova, Vilma Kralova)

  Juniormænd – 8,9-9,3 kilometer - 20 poster
  1. Tjekkiet 102.36 minutter (Richard Wohanka, Ondrej Hasman, Jan Hasek)
  2. Finland +0.02 min. (Tomi Nykanen, Teemu Kaksonen, Juha Lilja)
  3. Danmark +3.21 min. (Noah Tristan Hoffmann, Mikkel Brunstedt Nørgaard, Thomas Steinthal)

  VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.wmtboc2019.dk

  Foto: Rainer Burmann og Nina Hoffmann

 9. CamillaSoegaard massestart

  Det danske landshold i mountainbikeorientering gjorde fredag endnu et stort indhug i VM-medaljerne, da massestarts-disciplinen blev kørt i Undallslund Plantage ved Viborg.

  Camilla Søgaard var bare seks sekunder fra at blive verdensmester og kørte en flot sølvmedalje hjem i kvindernes VM-løb. I juniorklasserne blev både Thomas Steinthal og Nikoline Splittorff verdensmestre igen i det stirige plantageterræn.

  Camilla Søgaard kørte sig efter en fejl ved førsteposten frem i rækkerne og blev en del af en fem ryttere stor gruppe på de afgørende poster, der skulle dele medaljerne mellem sig. Og danskeren lå side om side med briten Emily Benham Kvåle, der valgte et hurtigere vejvalg til den fjerdesidste post og derfor kunne trille alene over stregen til sit fjerde verdensmesterskab i denne uge. Søgaard var dog hurtigste kvinde blandt forfølgerne og vandt altså sin anden VM-medalje efter bronzen på mellemdistancen i tirsdags.

  NikolineSplittorff massestart

  Blandt juniorkvinderne var afgørelsen ikke nær så spændende. Efter de første 10 af dagens 12 kilometer havde Nikoline Splittorff nemlig slået et hul på næsten et minut til forfølgerne. Og da hun samtidig holdt hovedet koldt på de sidste poster og øgede sit forspring, blev det til endnu et juniorverdensmesterskab til hende, der også vandt guld på tirsdagens mellemdistance.

  ThomasSteinthal massestart

  Thomas Steinthal skulle dog udvise langt mere koldblodighed for at køre sit verdensmesterskab hjem. På de afsluttende poster lå han side om side med tre andre ryttere, men et genialt solovejvalg til næstsidsteposten sendte danskeren i front af gruppen, så han kunne spurte juniorverdensmesterskabet hjem. Det er samtidig Thomas’ fjerde VM-medalje siden søndag, hvor det er blevet til guld i sprint, bronze på mellemdistancen og sølv ved langdistancen i onsdags.

  - De sidste to poster skulle bare sidde lige i skabet, så jeg sidder og lurer. Så tager de andre det forkerte vejvalg og jeg har vidst i en halv time hvilket vejvalg jeg skulle tage, og så smækker jeg bare til den, sagde Thomas Steinthal efter sejren.

  Mændenes massestart blev en rent tjekkisk triumf, hvor Jiri Hradil akkurat spurtede et verdensmesterskab hjem foran to landsmænd. Oliver Friis kørte sig ind i top 20 med sin 17. plads, mens Allan Jensen blev nummer 40.

  Verdensmesterskaberne slutter lørdag med stafetdisciplinen, der køres i Finderup ved Viborg.

  Resultat, MTBO-VM i Danmark, Massestart

  Kvinder –15,6 kilometer - 36 poster
  1. Emily Benham Kvåle, Storbritannien 61.50 minutter
  2. Camilla Søgaard, Danmark + 0.06 min.
  3. Anastasia Svir, Rusland +0.10 min.
  20. Cæcilie Christoffersen, Danmark + 4.14 min.

  Mænd – 18,4 kilometer - 42 poster
  1. Jiri Hradil, Tjekkiet 60.09 minutter
  2. Krystof Bogar, Tjekkiet +0.01 min.
  3. Vojtech Stransky, Tjekkiet + 0.02 min.
  17. Oliver Friis, Danmark + 2.53 min.
  40. Allan Jensen, Danmark + 7.03 min.
  -. Rasmus Søgaard, Danmark -

  Juniorkvinder – 12 kilometer - 26 poster
  1. Nikoline Splittorff, Danmark 49.06 min
  2. Vilma Kralova, Tjekkiet + 1.04 min.
  3. Kaarina Nurminen, Finland +3.14 min
  15. Annika Henriksen, Danmark +6.41 min
  22. Birka Øhlenschlæger Nielsen, Danmark + 8.14 min.
  26. Sara Brinch, Danmark + 12.22 min. 
  -. Christine Reibert Hansen, Danmark -

  Juniormænd – 14,4 kilometer - 31 poster
  1. Thomas Steinthal, Danmark 49.06 minutter
  2. Jan Hasek, Tjekkiet +0.07 min.
  3. Danil Buzovkin, Rusland + 0.08 min.
  12. Mikkel Brunstedt Nørgaard, Danmark +4.29 min.
  24. Noah Tristan Hoffmann, Danmark + 11.25

  VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.wmtboc2019.dk

  Foto: Rainer Burmann

 10. Lang2019 Thomas Steinthal

  Thomas Steinthal beviste også på onsdagens langdistance ved verdensmesterskaberne i mountainbikeorientering, at han har tænkt sig at køre så mange medaljer hjem som muligt i sit sidste år som junior.

  Efter dagens knap 25 kilometer i Stråsø Plantage rullede søndagens juniorverdensmester på sprintdistancen over målstregen til en sølvmedalje. Den tredje medalje efter tre discipliner.

  Banerne var lagt med en blanding af lange stræk og så flere områder med små, korte stræk i de stirige områder, der stillede store krav til rytternes evne til at tilpasse farten efter omgivelserne.

  Og det lykkedes altså godt for Thomas Steinthal, der følte sig i stand til at holde høj fart rundt på banen og køre i mål med en tid, der var knap to minutter langsommere end vinderen, tjekken Jan Hasek. Thomas Steinthal lå indtil de sidste fire poster med nærmest samme mellemtider som tjekken, der ser ud til at vælge de hurtigste vejvalg i afslutningen.

  - Jeg kørte superstærkt og kontrolleret hele vejen og fanger en masse derude. Til sidst fik jeg kørt lige lovligt stærk, hvor hjernen var ved at smelte helt sammen. Men jeg er supertilfreds med mit løb, og at jeg bliver slået med to minutter tyder jo bare på, at vinderen har kørt endnu bedre i dag - som i helt vildt godt, siger Thomas Steinthal.

  I samme klasse valgte Mikkel Brunstedt Nørgaard at udgå midtvejs på banen, efter at han var kommet til at køre en del af en sløjfe den forkerte vej og følte, at han havde tunge ben.

  I damejuniorklassen havde gårsdagens verdensmester Nikoline Splittorff igen imponerende god fart i benene, men desværre styrtede hun undervejs og fik kortholderen slået løs - og midt i forvirringen sprang hun post 11 over og endte derfor med en diskvalifikation.

  Lang2019 Nikoline Splittorff

  Gårsdagens bronzevinder, Camilla Søgaard, havde også tekniske problemer undervejs og følte hun kørte med et træg kæde - og sluttede som nummer 18 i klassen, hvor briten Emily Benham Kvåle vandt sin tredje guldmedalje af tre mulige. Cæcilie Christoffersen blev 21’er.

  Lang2019 Camilla Soegaard

  Hos mændene var Oliver Friis hurtigste dansker som nummer 39, Allan Jensen blev nummer 55. Russeren Ruslan Gritsan blev verdensmester.

  Verdensmesterskaberne fortsætter fredag med fællesstarten, der køres i Undallslund ved Viborg. Her er Camilla Søgaard regerende verdens- og europamester.

  Resultat, MTBO-VM i Danmark, Langdistance

  Kvinder – 27,3 kilometer - 22 poster
  1. Emily Benham Kvåle, Storbritannien 115.51 minutter
  2. Veronika Kubinova, Tjekkiet + 3.34 min.
  3. Gabriele Andrasiuniene, Litauen +4.03 min.
  18. Camilla Søgaard, Danmark + 16.04 min.
  21. Cæcilie Christoffersen, Danmark 16.59 min.

  Mænd – 32,1 kilometer - 25 poster
  1. Ruslan Gritsan, Rusland 110.49 minutter
  2. Baptiste Fuchs, Frankrig +1.29  min.
  3. Anton Foliforov, Rusland + 1.47 min.
  39. Oliver Friis, Danmark + 17.34 min.
  55. Allan Jensen, Danmark + 27.03 min.

  Juniorkvinder - 20,1 kilometer - 15 poster
  1. Kaarina Nurminen, Finland 91.44 minutter.
  2. Marine Denoual, Frankrig + 2.16
  3. Vilma Kralova, Tjekkiet + 2.27 min.
  19. Christine Reibert Hansen, Danmark + 13.47 min.
  20. Annika Henriksen, Danmark +13.48 min
  21. Birka Øhlenschlæger Nielsen, Danmark + 14.04 min.
  33. Sara Brinch, Danmark + 25.41 min. 
  -. Nikoline Splittorff, Danmark -

  Juniormænd – 24,6 kilometer - 21 poster
  1. Jan Hasek, Tjekkiet 89.28 minutter
  2. Thomas Steinthal, Danmark +1.51 min.
  3. Teemu Kaksonen, Finland + 3.14 min.
  24. Noah Tristan Hoffmann, Danmark + 19.54 min.
  - .Mikkel Brunstedt Nørgaard, Danmark -

  VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.wmtboc2019.dk

  Foto: Rainer Burmann

FIF Hillerød Orientering

Klubhus   CVR   32232965
    Bank   Spar Nord Hillerød
"Kompashuset"   Konto   9213-4560075893
Ødamsvej 36   IBAN   DK0992134560075893
3400 Hillerød    BIC   SPNODK22

Medlem af

      

Top
Template by JoomlaShine